Släppa.

Sen jag hade min utmaning som jag hade mellan 21januari och 21 februari. Har jag följt punkterna i utmaningen nästan hela tiden. Omedvetet. Måste släppa punkterna ur mig. För nu känns det konstigt när jag äter något onyttigt. Jag har inget förbud längre! Nu har jag precis ätit tårta, eftersom pappa fyllde år igår. Väntade med min tårtbit till idag, efter vägningen. Ett glas coca cola har jag också druckit. Jag vet att jag kan gå ner i vikt även fast jag äter något onyttigt då och då.

102kg mot 89.5kg



Jag ser ingen större skillnad på bilderna. Men det kanske ni gör? Jag vet att det är skillnad iallafall. För den randiga tröjan är ett hus nu, jeansen är ett hav stort i midjan.

Tre nya jackor!

Mina nya älsklingar. En beige vårjacka som jag fastnade för hos Ellos. En svart lite mer höstjacka också den från Ellos. Den längst till höger fick jag idag av mammas kompis, bara sådär. Perfekt till promenader och vardag nu när vinterjackan är för varm och vårjackan för kall.


Invägning 9. 31 mars.

Resultat : -1,3kg

Resultat totalt: -12,5kg

Delmål 2: KLART!´

Kvar till delmål 3: 4,5kg

Kvar till mål: 24,5kg

Blev så glad när jag såg att vågen stannade på en åtta !!! Hade gett upp hoppet igårkväll. Jag  nådde med andra delmål idag, nu är jag under 90kg :D. Räknade lite procent och att jag har gått ner 12,5kg av de 37kg jag vill bli av med betyder att jag har gått ner 33,78%.( av kilona jag ska gå ner) Jag har klarat av lite mer än en tredjedel av min viktresa.


Invägning!

Snart dags för vägning! Klockan 10 är det dags.

Bilder

Jag ska bli bättre på att ta bilder. Ser så mycket trevligare ut. Blir dock mest bara skog, skog och skog på bilderna under mina promenader.

Promenad och promenad.

Tog en 41minuter rask promenad på eftermiddagen. Gjorde plankan 3x30sekunder. Nu har jag precis varit ute på en till promenad 30minuter. Nu känner jag att jag inte kan göra något mer inför morgondagens vägning. ´Nu får det gå som det går. Dessvärre har jag inte sett någon åtta idag =(. Är glad bara det är minus, nu när det snart är dags för "fel-vecka"

Kaka.

Åt en hemsk kycklinggryta till lunch. När jag kom hem från skolan "fikade" vi med släkten för att fira pappa. Mamma hade köpt hem en grov fralla till mig, som hon gjord iordning med skinka och keso. Gott! Blev så läskad av allt gofika och mamma goda gräddtårta. Tillslut kände jag bara näe! Jag kom på att jag hade mina chokladkakor i frysen, så lite fika blev det. Åt en 35kalorierskaka. Tror inte det är de 35kalorierna det hänger på imorgon vid invägningen.

Hur gick det?

Jag överlevde gårdagens body combat. Riktigt roligt var det. Tror aldrig jag varit så genomblöt efter ett träningspass. Ska verkligen köra combat någon fler gång. Efter passet var slut tog jag på mig varma kläder och gick till mamma, som var hos en kompis i närheten. Fick alltså en ca. 10minuter rask promenad efter det 60minuter långa combatpasset.  


Busstider!

Tycker inte om dagarna då jag måste vänta på 16.40 bussen, kliver av bussen lite mer än 2km hemifrån och bara själva bussresan tar ca. 30minuter. Sen väntar 30minuter promenad eller så får jag hämtning. Idag fick vi sluta 15.45, jag kände paniken. Tog mig en riktigt rask promenad mot busstationen, medveten om att en buss gick klockan 16.00. Klockan var 16.00 precis när jag klev på bussen. Jag hann!

Min dag hittills.

-Ätit en god frukost, med jordgubbar.
-Gått en 41minuter promenad med hunden.
-Gjort plankan 3x30sek.
-Kört en Daily Arm Workout.
-Sett en åtta på vågen.
-Duschat.
-Ätit en jättegod lunch. Fläskfilégryta.

Nu ska jag packa väskan och börja åka mot skolan. Ikväll blir det body combat, hur ska detta sluta?


Måndag 28 mars

Frukost: Ett hårdbröd med ost/skinka/gurka. Yoghurt med varma hallon.
Lunch: Ris och korvstroganoff.
Middag: Fläskfilégryta, pasta och sallad.
Efter träning: Två stora jordgubbar, lite yoghurt.

Dagens träning: 31minuter promenad, 45minuter zumba.

Ganska bra dag trots allt. Frukt glömde jag hemma så blev inga mellanmål idag. Lunchen var vidrig. Skulle varit biffar och potatis. Men tydligen hade de glömt beställa. Istället fick vi nästintill okokt ris och krossade tomater med liite korv i. Usch.

Jordgubbar!



Skakade och hoppade som aldrig förr på Zumban. Hårklämmorna flög iväg också. På ica hade dom jordgubbar för 9.90,-/ask. MUMS! Dom var verkligen supergoda. Tillsammans med lite vaniljyoghurt åt jag dom. 

Gratis träning!



Fick mig lite gratis träning idag. Vi fick nya stolar på skolan, och vi bar stolar upp och ner i trapporna. Känns i armarna!

Favoritmiddag.

Precis ätit en favoritmiddag. Fläskfilégryta, med lite pasta. och massor av sallad. Loka krusbär/päron i glaset. Har tagit på mig träningskläderna och flätat håret. Wiho så kul det ska bli med zumba idag!

Fyra hekto.

Tjuvkikade på vågen imorse. Fyra hekto ska bort innan torsdag.

Morgonen.

Blev en 31minuters promenad. Sen åt jag ett hårdbröd, och vaniljyoghurt med varma hallon. Nu sitter jag på skolan och lektionen börjar strax.


Planer.

Börjar lägga upp lite planer inför veckan som kommer, fram till och med vägningen.

Måndag: Har sovmorgon, men kommer stiga upp för att hinna med minst 30minuter promenad innan skolan. Zumbapass på gymmet på kvällen.

Tisdag: Sovmorgon till 13.10, stiga upp tidigt hinna med långpromenad, samt träningspass hemma. Body Combat på kvällen. (Premiär)

Onsdag: Pappa fyller år. Ska inte fika något alls. Ta en långpromenad efter skolan.

Torsdag: INVÄGNING!

Sammanfattning.

Kör en sammanfattning av dagen i ett enda inlägg, sen väntar sängen. Gått två promenader idag, först en 40minuter lång. Hemma igen så drack jag vatten och tog med mig hunden på en till promenad, 32minuter.

Hockeykväll hos mormor, som bjöd på fika och läsk. Jag stod emot och när resten av släkten fikade åt jag en kiwi. Sen bjöd hon även på mat från pizzerian. Jag tog en nachotallrik. Åt köttfärsen, salladen, gurkan, gräddfilen och lite chips. Lämnade den onyttiga ostdippen. Till det drack jag loka. Wiho! Jag stod emot idag!

Håller tummarna för att jag är på rätt väg mot torsdagens invägning nu.

Cykel.

Har cyklat 15minuter framför tvn, onyttigheterna ska bort från min kropp. Åh! Jag får ångest, varför åt jag godis i torsdag? varför åt jag kladdkaka idag?

SYND!!!

Jag har ätit kladdkaka! USCH USCH FY!!!

Imorgon ska jag träna hela dagen. Jag vill ha ett minus på torsdag! Pappa fyller år på onsdag, då ska jag låsa in mig och inte ens titta på fikat. Jag ska väga mindre än 90 på torsdag!

Body combat!

Jag har bokat in mig på ett Body Combat pass på tisdag. Ny release och med min favoritintruktör som håller i zumban. Ska bli väldigt spännande. Är det någon av er som har provat body combat? Vad tycker ni om det?

Sömn

Somnade tidigt igår kväll, nästan direkt efter det senaste inlägget. Var så otroligt trött. Idag har jag hunnit med en promenad på 40minuter. Åt en kycklingfilé till lunch. Nu ska vi snart åka bort, finns en motionscykel i tvrummet dit vi ska, kanske ska man sätta sig och cykla lite?

Fetagratinerad kyckling



Idag testade vi fetagratinerad kyckling, som bland annat MalinIForm har tipsat om. Supergod! och dessutom enkel att tillaga! Vi hade 5st filéer hemma och gångrade alla ingredienser med 5. Vi uteslöt dock rödbetor. Eftersom att vi bara är 4st i familjen så finns det nu en god kycklingfilé kvar till lunch imorgon =)

Recept
1portion

1 kycklingfilé
2 rödbetor
1 potatis
salt och svartpeppar
1 tsk olja
30 g mager fetaost,10 %
2 msk minifraiche ev. låglaktos 
Servera till: persilja och en sallad

Tillagning

Sätt ugnen på 225°. Skala och klyfta rödbetorna.Tvätta och klyfta potatisen. Lägg allt på bakplåtspapper på en plåt. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Krydda och bryn under tiden kycklingen i olja i en stekpanna. Mosa fetaosten och blanda med minifraiche.Ta ut plåten och lägg kycklingen bredvid potatisen. Klicka hälften av fetaröran på kycklingen. Stek allt ytterligare ca 10 min. Servera resten av fetaröran till.

 Receptet kommer från Måbra.


Jag gjorde det!

Jag pälsade på mig och drog upp en buff över ansiktet. Jag tog en promenad! 35minuter! Motivationen finns nog där iallafall, inte allt för långt in.

Ge mig tid.

Dagarna skulle behöva vara dubbelt så långa, hinner inte med allt jag vill göra. Igår var jag på resande fot hela dagen, åt godis och en muffin till lunch då vi inte hade tillgång till att köpa mat som vi blivit lovade. Ingen träning blev det igår, inte idag heller. Tjuvkikade på vågen och ett litet plus såg jag. Vill verkligen ha ett minus på torsdag. Jag vill se en åtta!

Funderar på en liten promenad men motivationen finns inte där just nu!


Scones



Recept- Scones.
Ugn 250grader. 10-15minuter.

2,5dl vetemjöl
2,5dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
0,5tsk salt
50g smör/margarin
2 dl mjölk.

Blanda mjölen, bakpulver och salt. Tillsätt smöret som du fin fördelar i mjölblandningen. Häll i mjölken och rör ihop allt. Forma till två runda "kakor", på ett bakplåtspapper.  Nagga med en gaffel och skär ett stort kryss i varje kaka. Grädda i ugn 250grader i 10-15minuter.

18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..

Just nu har jag kommit in i en fas då jag tycker det känns så fruktansvärt onödigt att sitta och tugga i sig något på just en fredagkväll. "Bara" för att det är fredag. Men ska det vara något så är morotsstavar och dip en favorit, mitt nyttigaste alternativ. Annars gärna en liten bit kladdkaka eller lite godis.

Vad unnar ni er ? Har ni några goda tips, som ni tycker jag ska smaka?

17. Mitt måtto

Mitt motto. Just nu är de enda orden i mitt huvud "All the way!" Kan titta på den snutten av biggest loser avsnittet då Ali intalar sig själv det, hundra gånger. För det är just det jag ska göra: All the way! Inte ge upp.

Buss

Imorgon kommer jag inte ha något möjlighet att blogga då jag är borta under hela dagen och kvällen. Har fixat tre tidsinställda inlägg som kommer komma upp under dagen imorgon. Ni slipper mig inte helt ;-)

Blir även en vilodag imorgon, helt fri från träning. Ska bli skönt, kroppen börjar kännas lite sliten nu.

Jeansen!



Ett par ultimata delmåls jeans. Tror inte det dröjer allt för länge innan dragkedjan går upp. Dragkedjan sitter på ena höften, annars skulle man kunna tro att jag är riktigt "vriden" på bilden.


Ska fixa en helkroppsbild snart, och jämföra med startbilderna.

Onsdag 23 mars

Frukost: Två hårdbröd med ost/skinka/gurka. Lite yoghurt.
Mellanmål: Ett päron.
Lunch: Korv, potatismos, rivna morötter. Vatten.
Mellanmål: En banan.
Middag: Korvstroganoff, ris och sallad. Loka.
Kvällsfika: En smörgås med ost/skinka/gurka.

Dagens träning: 45minuter zumba

Blev lite många "mål" idag. Dock så var inte mellanmålen speciellt stora. En smörgås efter träningen var välbehövligt för äter jag inte på kvällen sover jag så otroligt dåligt.

Zuuuumba!

Jag kan säga det tusen gånger. JAG ÄLSKAR ZUMBA! Världens bästa instruktör, roliga steg och bra musik. Efter ett zumbapass så går jag inte hemma, jag zumbar fram genom huset. Träningsvärken lämnade jag i omkl. rummet när passet började och jag skakade armar som aldrig förr.

Träningsvärk.

Kroppen värker idag, har hemsk träningsvärk. Värst är det i armar, skulderblad och sidan. Har knapp kunnat lyfta armarna idag, gruvar mig inför kvällens zumbapass. Klappa händer ovanför huvudet känns omöjligt just nu. =)


Ätardag!

Efter många om och men.. så har jag tagit ett beslut. Imorgon kommer min klass åka iväg på mässa. Vi åker klockan 8 och kommer hem tidigast klockan 17. Nur har jag bestämt att i veckan kommer torsdagen bli min "ätardag". Vi kommer äta lunch på någon restaurang, kommer välja sallad om den möjligheten finns. Men jag har köpt mig en påse godis att ha på bussen, totalt 6timmar resa. En lite muffin blev det också. Jag ska njuta. Känner att det är trevligare att sitta och äta lite godis tillsammans med trevligt sällskap under en lång bussresa, istället för att sitta hemma en lördagkväll och äta lite godis alldeles själv. Men just nu har jag lite ångest över beslutet, men jag tror jag har valt rätt.

Korvstroganoff

Här kommer ett recept, om man nu kan kalla det för de. Har inga "måttangivelser", men ni får iallafall veta vad den innehåller. Brukar ta allt på en höft.

Falukorv.
Charlottenlök.
Matlagningsgrädde/mjölk
Salt.
Malen Svartpeppar.
Malen Spiskummin
Paprikapulver.


Älskar verkligen smaken av spiskummin. Använder det i lite allt möjligt.
Serverar oftast korvstroganoffen med ris, och sen härlig sallad.

Tid?

Även idag har det varit ont om tid med datorn. Ska slänga upp ett par inlägg nu innan träningen. Bland annat ett recept=)

Scones

Kan lägga upp scones receptet imorgon. Vill dock poängtera att jag inte har någon aning om kalorierna i dom, och förmodligen är dom inte speciellt bra.

Tisdag 22 mars

Frukost: Jordgubbsyoghurt med skivad banan och kiwi. Ett hårdbröd med skinka/gurka.
Lunch: Kycklingsallad i pitabröd.
Middag: Pasta, skinksås. Isbergssallad och gurka.
Kvällsfika: Två små scones med ost.

Övrigt: Ett päron, en kiwi.

Dagens träning: 42minuter promenad. Plankan 4x30sek. Situps på boll 3x10. Arm workout och butt workout.

Har varit sötsugen hela dagen. Tycker det blir jobbigare och jobbigare på skolan. Då de flesta går och köper läsk, godis eller fika. Jag slukade istället en flaska med iskallt kranvatten. Men nu på kvällen blev jag så otroligt sugen på något. Gjorde en nyttigare variant av scones, helt klart godkänd. Lite smulig men ändå god.


Hjälp!

Är det någon som vet en bra sida där man kan fylla i ett recept för att sedan få fram hur många kalorier det innehåller?


Bassängen

Turen till simhallen idag med min kusin. Resulterade i 50minuter simning, 58längder tror jag att det blev. Sen åt jag en halva kiwi =)


Dator

Har inte hunnit med datorn något idag, även fast jag inte började förren klockan 12 idag. Innan skolan hann jag med 42minuter promenad. Plankan 4x30sek. Situps på boll 3x10 och så körde jag två träningsappar. Daily arm workout och daily butt workout.

 
Min sträcka idag som var hemsk. Blåste fruktansvärt och så jättehalkigt.

Träningskompis.

Imorgon har jag fixat träningskompis. Först en långpromenad med hunden som kompis, styrketräning med pilatesbollen och hantlarna som kompis och efter skolan simning med min bästa kusin =) Tänkte ge simningen en chans nu, var ett tag sen sist.


Kiwi



Sitter och äter ett lättare kvällsmål nu. Verums hälsoyoghurt jordgubb och till det kiwi. Mums! Varit så sugen på kiwi ett tag nu men först idag som jag kom ihåg att köpa hem kiwi.

Biggest loser Sverige



Är det någon som känner till någon blogg med någon utav deltagarna ur svenska biggest loser?

Monday

Då var det måndag. Jag fick inte många timmars sömn inatt men har tagit mig igenom dagen iallafall. 20minuter promenad från skolan, genom stan och till busstationen. Köpte jeansen, ni ska få en start bild. Snart får jag igen dom. Ska ta en start bild med en jacka jag köpt också som jag inte får igen. Kommer ännu en till jacka nästa vecka.  Har nyss åkt längdskidor i 35minuter. Nu ska jag köra lite plankor, situps och så ska jag köra igenom mina träningsappar i mobilen. Ab workout, Arm workout och Butt workout.


Vem är jag?

Idag har varit en sån dag, en dag då jag funderat mycket på bloggen. Varför jag är anonym. Idag har jag känt mig så stark. Jag är stolt över att jag tagit tag i mitt liv, att jag har lyckats gå ner 11.2kg och att jag verkligen genomgår en stor förändring. Det var nog skolsköterskans ord, som fick mig att tänka till lite extra. Det är ju liksom egentligen ingen hemlighet att jag går ner i vikt. Det syns ju, och förr eller senare så kommer det snackas om det. Vad gör det då att jag redan nu inspirerar andra och visar vem jag är på bloggen?

Så inom kort kommer ni nog få veta mer om mig. Jag kommer sluta vara anonym!


Träning v.10


Så har min träningsvecka varit. Var påväg mot en super vecka, men nu under lördag/söndag. Latade jag mig litegrann.

Söndag 20 mars.

Frukost: Två smörgåsar med ost/skinka/gurka. Yoghurt. Ett glas juice.
Lunch: Kycklingburgare.
Middag: Nachotallrik.

Övrigt: En liten skica kanellängd, en liten ruta kärleksmums. En festis.

Dagens träning: 30minuter längdskidor.

Sämsta dagen någonsin! En schabrak frukost som hette duga. Och så fika, vilken tur att gårdagens mousse var så äcklig att jag inte åt mer än nån sked. Fikat fick bli veckans fika, då moussen inte levererade igår. Men samtidigt så tror jag inte den lilla mängden fika gör någon större skillnad i längden.


Stå emot!

Det finns godis, ostbollar och läsk i mängder i huset. Har gjort det hela helgen. Jag har inte smakat en smula eller en droppe av något.

 

Tur.

Det är fint väder och jag tog en tur med längdskidorna nere på isen, 30minuter blev det. Nu är jag på dåligt humör och allt känns bara skit!


Zumbavecka i Kemer!





Jag fick ett erbjudande i min mailkorg. Turkietresor.se annordnar en Zumbavecka i Kemer. Åh, önskar verkligen att jag hade haft pengar och möjligheten att åka.

Pyton.

Mitt helglyx i helgen, var planerat som daimchokladmousse. Ingen höjdare! Första skeden var underbar, lämnade mer än hälften och nu mår jag pyton. Aldrig mer.

Ingenting är omöjligt!

EFTER Nancy Makin har förlorat ofattbara tre fjärdedelar av sin vikt. I dag är hon en pigg och glad 51-åring på 77 kilo. Men för bara tre år sedan var hon nära att dö av sin svåra övervikt.

Jag hittade den här artikeln om Nancy på aftonbladet. Hon har gått ner 240kg, i jämförelse med det är mina 37kg en nål i en höstack. Läs artikeln ni också: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article1542375.ab

Jeans.

Jag har bestämt mig för att köpa de fina jeansen även fast dom är för små. Vill inte riskera att gå miste om dom.
 
349kronor på Gina tricot. Jag älskar den höga midjan och knapparna. Hoppas de finns kvar på måndag.

Idag blev det..



Pizza till middag.. men inte för mig. Jag plockade ihop en sallad i självplocksdisken på Ica istället.


Inspirera!

Vid mitt möte med skolsköterskan igår, tyckte hon att jag borde ta mig en allvarlig funderare på hur jag kan inspirera andra. Visserligen så har jag ju bloggen, men skulle vara roligt att göra det även på något annat sätt =)

Prioriterat.

Jag har prioriterat bort bloggen litegrann nu de senaste dagarna. Har inte haft tid. Blev en filmkväll igår, med morötter och dip. Idag en tur på stan, jag hittade världens finaste jeans. Men tyvärr så passade dom inte trots att 11kg försvunnit från min kropp. Hoppas verkligen att jeansen finns kvar när jag tappat några kilon till.

Helg.

Efter ett besök hos frissan blev det ca. 55minuter på gymmet. Nu ska jag njuta av helgen!


Vägning 8. 18 mars

Resultat : -3kg

Resultat totalt: -11,2kg

Kvar till delmål 2: 0,8kg

Kvar till mål: 25,8kg

Trodde inte det var sant! Tre kilo på två veckor, det är ju 1,5kg per vecka. Jag såg nollan redan i början på veckan, och hade ett litet hopp om att se åttiotalet idag. Men tre kilo är jag nöjd med även fast jag inte ser åttan. Nästa vägning tar jag den :D

Vila.

Bloggen får vila lite, till imorgon kväll. Då kommer det resultat från morgondagens invägning.

Kost-träning-tips

Ämnet i detta inlägg, kom som ett förslag av Emma. Ska försöka sammanfatta det hela på ett så bra sätt som möjligt.

Min kost.
Jag följer ingen speciell "diet". Jag äter nästan allt, med lagoma mängder och varierat. Försöker undvika produkter och rätter som jag själv vet att inte är speciellt nyttiga och rätter som jag vet att jag blir "sötsugen" av. Har bytt ut allt mjukbröd mot hårdbröd. Dragit ner litegrann på pasta/ris/potatis och äter mycket sallad till varje måltid. Jag dricker inte läsk, och en dag i veckan får jag unna mig något. Det kan vara några godisar, en bit kladdkaka, en kanelbulle. Helt beroende på vad jag är sugen på. Annars försöker jag få i mig Frukost, Lunch och Middag. Även mellanmål, men de uteblir oftast. Men då jag äter de så består det av frukt. Äter istället ett litet kvällsfika på kvällen efter träning.

Min träning.
I början av min viktresa hade jag några vilodagar i mitt träningschema. Nu tränar jag väldigt mycket och det går sällan en dag utan att jag rört på mig. Jag har blivit en träningsnarkoman, jag ÄLSKAR att träna. Vad det gäller olika typer av träning så kör jag:

-Promenader.
- Zumba.
- Gymstick.
- Gymträning.
- Längdskidor.
- Simning.
-Vattengympa.
- "hemma träning" (träningsdvd´r, hantelövningar, yoga)

Varierar mellan dessa, kör inte alla under samma perioder. Lite beroende på vad jag är sugen på.

Mina tips.
Jag är inget proffs men här kommer några tips.

*Gör ett träningsschema för varje vecka, planera vad du ska göra och vilka dagar du vill ha som vilodagar. Det funkade för mig, jag blev så peppad av det. Jag kunde bara inte skippa ett pass som stod planerat.

*Trappa upp träningen eftersom, ta inte du dig första veckan så att du blir less träning och lägger av veckan efter.
*Prova nya träningsformer.

*Belöna dig själv!




Sådär. Ett väldigt långt inlägg blev det. Är det något du/ni undrar över så är det bara att fråga =)



Förslag.

Första inlägget med "läsarämne" kommer snart upp på bloggen. Kom in två förslag, det ena av Josefin som driver bloggen http://sameoldstories.blogg.se/ som ville se fler recept. Det ska jag försöka uppfylla. Just nu sitter jag inte på några recept. Men ska försöka lägga ut recept oftare.

Det andra förslaget kom från Emma som driver bloggen http://nykropp.webblogg.se/. Hon ville att jag skulle skriva mer om min kost, träning och så lite tips. Så alldeles strax kommer ett sådant inlägg upp.

Långpromenad i solen!

Håller på att fylla mp3n med musik, ska förbereda maten så den ligger i grytan och så ska jag ut på en långpromenad i solen. Med melodifestivalen låtarna i öronen. Idag får hunden stanna hemma så jag kan köra full fokus på mig själv=)


Tisdag 15 mars

Frukost: Hårdbröd med ost/skinka. Yoghurt med müsli.
Lunch: Ris med köttfärssås och morotsstavar. Loka.
Middag: Hemmagjord pytt med kyckling. Hemmagjord vitlöksdressing. Ett hårdbröd. Loka.
Kvällsfika: Yoghurt med varma hallon.

Dagens träning: 50minuter promenad, ca. 20minuter styrka, 20minuter promenad och 30minuter yoga.


Yoga!

Det blev lite småkyligt ute och jag ville stanna inne. Istället för en till promenad, körde jag 30minuter yoga. Nu är jag alldeles matt i kroppen. Och efter en skål yoghurt med varma hallon kryper jag ner i sängen.

Nu får ni bestämma!

Vad vill ni läsa om här i min blogg?

Kommentera det här inlägget. Imorgon kommer jag välja ut ett av era förslag och skriva om det.


TUUSEN TACK!



Jag tillägnar det här inlägget till alla mina läsare och alla ni som viktbloggar! Tusen tack till alla ni! Tack för att ni inspirerar. Tack för att ni har tips. Tack för att ni motiverar. Tack för att ni läser min blogg. Tack för alla fina kommentarer. Skulle kunna göra listan ännu längre. Ett stort tack till alla fina! Och ett stort lycka till, till alla ni som också kämpar med vikten! En lyckospark till er! Önskar jag hade möjlighet att skicka en bukett tulpaner till er alla!

Lunch



Fixade ihop en liten lunch nu innan jag åker till skolan. Köttfärsås som fanns kvar från igår, kokade lite ris till och så hade vi några morötter. Ekar tomt i salladslådan nu.

Förmiddags träning.

Vaknade upp, full av energi idag. Åt frukost. Och gav mig ut på en promenad. 50minuter =). Väl inne blev det lite mer träning:

Först Plankan 3x30sek, följt av:


Höftlyft 3x15


Bicepscurls 3x15. 2kg hantlar.



Tricepspress 4x10. (2x10 på varje arm) 2kg hantlar.

Måndag 14 mars

Frukost: Hårdbröd med ost/skinka. Yoghurt med varma hallon.
Lunch: Lite viltskavsgryta, lite potatismos. Rivna morötter. Vitkålssallad. Vatten.
Middag: Pasta med köttfärsås. Morotsstavar. Loka.
Kvällsfika: Ett hårdbröd med lite kaviar. Lite yoghurt med müsli.

Dagens träning: 30minuter Promenad, 25minuter Promenad, 1h 15min gym.

Jag är så trött, så trött! Orkar inte kommentera. Bra med träning idag iaf.


Hinner inte med.

Har svårt att hinna med att blogga på kvällarna. Önskar verkligen att jag hade mer tid till det. Ska uppdatera med dagens mat och träning nu, sen ska jag krypa ner och sova. Trött! Imorgon hoppas jag ha mer tid och ork att uppdatera här och även läsa och kommentera era bloggar=)

ZUMBA



Tyvärr så har mitt gym beslutat att dra ner på zumbapassen. Tidigare har det varit både måndag och onsdag. Men I veckan är det bara på måndag, alltså idag. Eftersom att jag brukar gå på zumban på onsdagar har jag inte bokat in mig idag. Och i veckan får jag helt enkelt hoppa över Zumban. Trist! Förstår inte varför dom dragit ner på det, eftersom att det är fullt hela tiden. Ikväll ska jag istället träna uppe i gymmet.

Morgonpromenad


På måndagar och tisdagar har jag sovmorgon. Idag ställde jag klockan på 7 och gick ut på en 30minuters morgonpromenad. INNAN frukost. Tidigare kunde jag knappt ta mig till toaletten på morgonen för att jag var alldeles skakig och hungrig på morgonen. Nu äter jag yoghurt med varma hallon.

16. Favoritlivsmedel

Här måste jag nog svara köttfärs eller kycklingfilé. Går att göra så mycket. Köttbullar, biffar, köttfärssås, kebabspett.. det mesta! Samma med kycklingfilén, i sallad, gryta, stekt, grillad, i paj, Till nästan allt på den här också!

Tjuvkik!

Jag har tjuvkikat på vågen idag. Alldeles nyss. Och fortsätter jag med en bra vecka nu fram till vägningen på fredag så kan jag nog se en siffra jag inte trodde jag skulle se på nån vecka till. =) Jag är glad!

Söndag 13 mars

Sen frukost: Yoghurt med müsli. Ett hårdbröd med ost/skinka.
Sen lunch: Kycklingburgare med grovt bröd.
Sen middag: Ris och fläskfilégryta.

Övrigt: Massa loka.

Dagens träning: 30minuter Fitness yoga, 40minuter längdskidor.

Alla måltider idag blev väldigt mycket förskjutna jämfört med hur "mattiderna" brukar vara. Jag har precis ätit en sen middag. Vilken nästan aldrig händer.

Träning v.10



Även fast jag i veckan inte har kunnat gå på alla "mina pass" så slog jag träningsrekord. Jag överraskar mig själv hela tiden! Trots att det varit lov och möjligheten till att sova länge funnits så har jag stigit upp tidigt för att promenera  =)


Frånvarande.



Varit lite halvt frånvarande från bloggvärlden i helgen. Idag sov vi liiite för länge. Men sen blev det 30minuter fitness yoga och sen 40minuter längdskidor. Nu ska jag ta och publicera veckans träning, dagens mat och så läsa lite av era bloggar.


Morotsmys!



Jag och min kusin sitter nu här med morötter och dip. Och loka i glasen. Och kollar på melodifestivalen. Vi spenderade 1timmer och 45minuter på gymmet tidigare idag. Skönt!

Laddar!

Nu sitter jag och äter yoghurt med banan. Peppar och laddar inför ett mördarpass på gymmet tillsammans med min kusin. Ska försöka pressa min 400meters tid idag också =) Efter gymmet ska vi gå en promenad och ikväll ska vi hyra filmer och äta morötter och dip.

KVÄLL

Bästa slutet på en fredagskväll? Ett avsnitt biggest loser! Nu har jag bara the finale kvar. Kommer se avsnitten om och om igen. Ali Vincent är för jäkla grym!


15. Då tränar jag allra helst

Jag tränar allra helst på förmiddagen eller mitt på dagen. Att träna på kvällen är ingen favorit. Då vill jag vara hemma och umgås med familjen.

Fredag 11 mars

Frukost: Ett hårdbröd med ost/skinka. Hälsoyoghurt med banan och müsli.
Lunch: Pasta med köttfärssås. Loka.
Middag: Kycklingsallad i pitabröd. Loka.

Övrigt: Kladdkaka med vispad grädde, varma hallon.

Dagens träning: 40minuter promenad.

Ingen kommentar egentligen. Veckans fika är uppätet och imorgon blir det morötter som kvällssnacks!

VEM ÄR NI? =)

Läsarna ökar för varje dag, och det skulle vara roligt att veta vem ni är.

FREDAGS SYNDAT

Fredag och "helgmys" betyder. Min unna-mig dag. Idag blev det en bit kladdkaka, med lite vispad grädde och massor med varma hallon. Nu har jag fått i mig socker så det räcker ett tag.

En kort promenad.

Det blev en kortpromenad i snöstormen. Jätte halkigt under och nästan 1dm snö ovanpå. Fick gå väldigt sakta och plumsa fram. Blev 40minuter, men en väldigt kort sträcka.

Fick också meddelande av frisören att hon blivit sjuk, så det blev ingen klippning idag. Nu inväntar vi främmande av mina små tremänningar. Ska bli så kul med lite bus och bebismys!

Breakfast



Sitter och äter en god frukost nu. Yoghurt med skivad banana och müsli. Det snöar ute, men jag ska ändå ta mig en liten promenad innan jag går och duschar. Sen ska jag till frissan klockan 10 =)

Torsdag 10 mars

Frukost: Ett hårdbröd med skinka/ost. Hälsoyoghurt med müsli.
Lunch: Två grillkorvar, ett grovt hamburgerbröd. Lite ketchup. Ett glas svagt blandad saft.
Middag: Kycklingsallad i pitabröd. Loka.
Kvällsfika: Hälsoyoghurt med varma hallon.

Övrigt: Massor med kolsyrat vatten.

Dagens träning: 50minuter Promenad, 20minuter Promenad, 30minuter Shape Up, 20minuter Styrka, 20minuter längdskidor.

Wiho! Vilken dag vad det gäller träningen. =). Hamburgerbröd till korven ? Hur tänkte jag där. Vi hade bara ljusa korvbröd, så jag tog ett hamburgerbröd eftersom att vi hade grova av dom =) Det enda dåliga med lov är att jag skippar mellanmålen, och blir istället hungrig nu på kvällen.

DESIGN

Har suttit och fixat med en ny design, som jag nu lagt upp. Kändes som att det var dags att ta bort snöflingorna! Nu går vi mot vår!

Belöning!



När jag nådde mitt första delmål, att gå ner 7kg. Hade jag tid innan bussen gick. Jag gick en sväng på stan och köpte det här fina armbandet. För att jag klarade delmålet. Det här armbandet kommer, i mitt huvud, symbolera -8,2kg. När jag bär det ska jag tänka "Jag klarar det!" För det vet jag att jag gör.

Skidor!

Pjäxorna är hämtade och jag har hunnit med att åka 20minuter nere på skoterspåret. Imorgon eftermiddag ska jag försöka ta mig till något skidspår, för att köra skating på ett skoterspår var ingen höjdare. Åh.. jag verkligen älskar att åka skidor!

SOL



Har även idag varit ute och njutit av det härliga vädret. Först 50minuter promenad, samma sträcka som tog 60minuter igår =). Sen blev det 20minuters promenad nere på isen. Efter lunchen körde jag 30minuter ShapeUp med blossom. Följt av 20minuter med lite hantlar och situps på boll. =). Pjäxorna är förresten på ingående. Efter kl 17 kan jag hämta dom =)

Onsdag 9 mars

Frukost: Två hårdbröd med ost/skinka. Ett glas nyponsoppa.
Lunch: Pasta och skinksås. Loka.
Middag: Pasta och köttfärssås. Gurka och keso. Loka.
Kvällsfika: Yoghurt med varma hallon.

Övrigt: En chokladkaka á 35kalorier.

Dagens träning: 60minuter promenad.

Jag förstår inte själv hur jag får dagarna att flyta på så bra som dom gör, även fast det är lov. Jag stiger upp vid 9-10. Äter frukost, tar en promenad. Idag ville jag så gärna få ihop en timme, så när jag nästan var hemma och såg att jag behövde 10minuter till. Så gick jag en liten runda till. Det blir bara promenader i veckan. De flesta av mina pass är inställda i veckan. Har jag tur så kommer mina pjäxor imorgon och då blir det en skidtur.

Chokladkakor



Recept- Små chokladkakor. 40st.
1kaka=  35kalorier/1points

50gram margarin
1 1/4dl strösocker
2ägg + 1äggvita
2dl vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
25gram hackad mörk choklad

1. Vispa ihop margarin och strösocker så att det blir en kräm.
2.Vispa i de två hela äggen.
3. Vispa äggvitan, i en egen skål, till ett skum.
4. Blanda ihop mjöl,kakao, bakpulver och choklad.
5. Vänd ner äggvitan och mjölblandningen i smeten.
6. Klicka ut 40små klickar på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda i ca. 10minuter, i 200grader.


Kakorna blev faktiskt ganska goda. Jag älskar att baka och speciellt då jag kan exprimentera recept själv. Nu valde jag att följa receptet för att kalorierna skulle stämma. Nästa gång jag gör dom kommer jag nog sätta lite mer kakao.


Baka baka liten kaka

Sötsuget från igår, fortsatte idag. Nu har jag precis tagit ut två plåtar med kakor ur ugnen. En kaka innehåller endast 35kalorier. Inte alls mycket! Ska bli spännande att se hur dom smakar. Kan bjuda på receptet sen =)

Kallt

Nu när man varit bortskämd med plusgrader och sol, så är inte molnigt och några minusgrader lika roligt. Ska läsa runt på alla viktbloggar som nu ligger sparade. Sen tar jag och hunden en promenad.


Tisdag 8 mars



Frukost:
Ett hårdbröd med röktskinka, skivat ägg och lite keso. Hälsoyoghurt med lite müsli. Ett halvt glas apelsinjuice.
Lunch: Lite pasta med skinksås. Loka.
Mellanmål: Två skivor falukorv. En liten brödbit.
Middag: Hemmagjord pytt med bl.a. kyckling och potatis. Sallad och vitkålssallad. Keso. Loka.

Övrigt: Lite hälsoyoghurt med varma hallon och en knivspets med kakaopulver.

Dagens träning: 55minuter promenad.

Nöjd med dagen förutom dom där onödiga korvskivorna och brödbiten. Vi njöt av det fina vädret ute vid brasan och grillade korv och då slank det ner, som ett mellanmål.

Jag är så jäkla stolt att jag inte åkte iväg och köpte en semla! Suget efter en drömsemla blev bara större och större. Ju mer jag läste överallt om alla dessa semlor. Nu på kvällen var suget så stort att jag värmde hallon och tog vanlijyoghurt. Festade till det med en knivspets med kakao också. Och det blev en riktig höjdare. Blev garanterat mycket nyttigare än en semla =)

Bloggtips?

Nu vill jag ha tips på viktbloggar! Tipsa om eran egen blogg, om eran favoritblogg eller helt enkelt bara en viktblogg!

14. Favoritmellis

Har två olika mellanmål som jag blivit insnöad på.



Verums laktosfria hälsoyoghurt med vanliljsmak. Skivad banan och lite müsli.

eller...

Wasa´s Havre, med lite smör och rökt skinka. Skivat kokt ägg.

Hundpromenad

Vaknade exakt samma tid som igår. Gjorde en likadan frukost och prick klockan 11, samma tid som igår. Gav jag mig ut på en promenad med hunden. Här kommer dock en skillnad jämfört med igår. Vi gick en längre promenad. Det resulterade dock bara i 5minuter längre. Så vi måste ha gått lite fortare idag =) 55minuter blev det iallafall.


Måndag 7 mars.

Frukost: Ett hårdbröd med röktskinka och ägg. Hälsoyoghurt med müsli. Ett glas juice.
Lunch: Fläskfilégryta med ris. Sallad. Ett glas juice.
Mellanmål: En smörgås med ost. Hälsoyogurt med skivad banan.
Middag: Pasta med skinksås. Sallad. Lite keso.

Övrigt: Ett glas juice.

Dagens träning: 50minuter promenad. 45minuter zumbapass på gymmet.

Tycker lovets första dag blev rätt lyckad. Inget konstigt med maten och bra träning. Blev ett större mellanmål på eftermiddagen eftersom att middagen blev efter zumban.

Lov

Det är lov i veckan. Vilket innebär lite sovmorgon. Nu har jag precis ätit en god frukost och ska klä på mig och gå ut på en promenad i det fina vädret. Ikväll har jag bokat ett zumbapass =)

Förresten, igår hittade jag ett par pjäxor på rea. Nu är dom påväg hem till mig. Jag älskar att åka längdskidor men har varit utan pjäxor ett tag. Nu blir det ut i spåren så fort dom landar i huset. Om dom passar förstås =)

Suuper vecka!



Såhär har min vecka, vad det gäller träning sett ut. Grym!

Mått 6 mars.

                    

Mått den 6 mars 2011.

Över naveln: 110,5cm             (-2cm)         [4,5cm]

Midja:
105,5cm                        (-4,5cm)     [-7,5cm]

Rumpa:
106,5cm                      (-1,5cm)      [-4,5cm]

Runt båda Låren : 100cm         (-3cm)         [-5cm]

Lår: 64,5cm                               (-2cm)        [-3,5cm]

Vad: 41,5cm                               (+- 0)         [-2,5cm]

Arm :
35cm                               (-0,5cm)       [-1cm]

Minus sen 2 februari:            (-13,5cm)

Total skillnad:                                            [-28,5cm]


Över en månad sen jag mätte mig. Men jag tycker det känns ganska bra att inte göra det för ofta. Nu har det faktiskt försvunnit en hel del cm från min kropp. Mest runt midjan och naveln. Men även mycket runt låren och rumpan. Jag är NÖJD!



Pressad tid.

Igår var det dags igen. Skulle springa mina 400meter igen på löpbandet. Och jag pressade tiden med hela 20sekunder. Och jag tog även 55våningar på trappmaskinen.


Sparkturen

Om sparkturen igår. Det är ett "lopp" som anordnas varje vinter här i stan. En plogad isbana och så finns det även skidspår. Isbanan, som är för skridskor och spark är ca. 7km. Det var flera månader sen som jag skrev in det datumen i min kalender. 5/3. Igår var det dags och det var så himla kul. Tillsammans med min fina kusin tog vi oss runt efter att ha sparkat 7km i motvind.

Jag har faktiskt ett till datum i kalendern. 30 maj är dagen. Jag har inte anmält mig än, men jag har ett mål att kunna stå på startlinjen till Vårruset.

Fint väder

Två hårdbröd med ägg och en skål med lite yoghurt. Det blev min frukost idag. Det är så fint väder ute idag. Sol och skönt. Blir nog en promenad idag. Kanske blir det en skotertur.

Min dag.

Igår sov jag borta. En kväll med film och lite godis. Ja, ni läste rätt. Jag gjorde något jag inte trodde jag skulle göra. Jag ville bara ha några godisar. När jag stod där och plockade mina godisar var det enda jag tänkte: Vad gör jag? Vad håller jag på med? Men jag plockade mig några få godisar. Och njöt av dom heeela kvällen igår.

Idag har det varit en mördar lördag. Med mycket träning och dålig mat. Startade dagen med 1timme och 30minuter sparktur på isbanan istan. Fint väder och trevligt sällskap. Sen åkte vi direkt vidare till gymmet där vi gymmade i 2timmar och 20minuter. Kom hem och då blev det 25minuter promenad.

Maten under dagen kan sammanfattas DÅLIG! Smörgås, en liten korvbit, lite varmchoklad. Kanelgifflar och några godisar. Så blir det när man är ute på flykt hela dagen och tränat massor. Behövde fylla på med mat och då blev det kanelgifflar.  Men, men. Jag visste att det skulle bli en sån dag. Och imorgon ska jag ta kontroll över maten igen.

Vägning 7: 4 mars

Resultat : -1,5kg

Resultat totalt: -8,2kg

Delmål 1: KLART!

Kvar till delmål 2: 3,8kg

Kvar till mål: 28,8kg

Igår hade jag vägning. Inte riktigt två veckor sen sist men ändå ett ganska stort minus. Klarade första delmålet och det känns så gryyymt! att jag "bara" har 28,8kg kvar i jämförelse med de 37kg som jag hade i början. Jag har tappat 8,2kg. Hur skönt som helst!


13. Mitt bästa kosttips

Mitt bästa kosttips. Nu är jag ju inget proffs. Men ett tips är att byta ut allt mjukbröd till hårdbröd, gärna med ägg på. Annars tycker jag man kan äta nästan all mat, bara man gör det i lagoma mängder och inte för ofta.

One night off.

Tog mig lite ledigt igårkväll. Skippade att köra passet en gång till. Spenderade istället kvällen på sportbaren med en loka och hockey.

Nu inväntar jag ett Zumbapass. Ska släppa lös allt och lite till idag!

Fullfart

Klockan närmar sig ett. Och snart börjar dagens första lektion för min del. Men bara för att det är sovmorgon på skolan så betyder det inte sovmorgon. Klockan 9 ringde klockan och jag gjorde frukost. Sen gav jag mig ut på en promenad, 40minuter. Körde sen 15minuter "shape up med blossom", passet är egentligen med boll, men min boll var utan luft. Så jag gjorde en egen variant utan boll. Efter passet blev det 10x2 sittups och sen även lite armövningar med mina 2kg hantlar.

Nu fick jag precis veta att dagens sista lektion är inställd vilket innebär att jag åker hem med tre bussen. Ska pumpa upp min pilates boll och köra hela shape up passet ikväll. Skippar simningen då jag verkligen inte känner för att simma. Funderar på vad jag ska byta ut simningen till.

Vad ska bli min nyatisdagsträning? Kom gärna med förslag! Så ska jag se vad jag kan prova.

RSS 2.0