brödbak

Bakat gott bröd. Var såklart "tvungen" att smaka. Det godaste brödet på länge. Nu ska jag bara inte äta för mycket bröd eftersom det är vägning på fredag.

dagens 28/2

Frukost: två hårdbröd med ägg och skinka..hälsoyoghut. Lunch: 2st biffar med potatismos. Middag. Fullkornspenne med köttfärs och sallad. Övrigt: två bananer. 3små bitar mörkchoklad Dagens träning: 35minuters promenad från bussen.10minuter kvällspromenad.

SOL!

Det är så fint väder ute idag. Någon enstaka minusgrad ute och sol. Funderar på att skippa gymmet idag och åka hem direkt och ta en långpromenad istället. Så får det bli.


12. Favoritidrott

Min favoritidrott har nog alltid varit hockey. Även fast jag gillar friidrott också väldigt mycket. 

Vad det gäller titta på så kan det vara det mesta, bara det är svenskar med :)


Träning v. 8.



Så en ganska bra träningsvecka. Som avslutades med den grymma träningen på gym igår.

dagens mat och träning 27/2

Frukost: Två hårdbröd. ett med ost/skinka, ett med keso/ägg. Yoghurt med müsli.
Lunch: Lite grillad korv, lite potatissallad. En liten "slice" hemmagjord pizza.
Middag: Fullkornspaj med kyckling och kassler. Sallad och en brödbit.

Övrigt: En liten kanelgiffel, 3läkerol.

Dagens träning: inget.

Får väl vara ganska nöjd med dagen trots giffeln. Har haft så mycket frestelser runt mig i helgen så jag trodde jag skulle dö. Lösviktsgodis från favoritbutiken, ostbollar, ostkrokar, chips, cola och en massa annat.

Lunchen åt vi ute vid brasan, så blev lite småplock. :) och så mumsig paj till middag.

Söndag.

Har städat hela dagen. Nu funderar jag på hur jag ska lägga upp träningen till veckan, vägning på fredag. Har sovmorgon, måndag och tisdag. Kanske hinner med en långpromenad på tisdag innan skolan.

Har hemsk träningsvärk i magen efter gårdagens gymträning. Aouch! Men samtidigt så skönt, så skönt. =)


Workout!

Grym gymträning med min fina kusin idag. Vi pressade varann mot nya höjder och kämpade som aldrig förr. Startade med 10minuter raskgång på löpbandet, följt av sit-ups på pilatesboll, lite hantlar. En jäkla massa maskiner. Grymma sit-ups med "bollkast" mot varann. Och så en hel del annat. Avslutade det hela med att tvinga min kusin, att tvinga mig springa på bandet. Trodde jag skulle dö! Men jag klarade mitt mål, jag skulle springa "ett varv" 400m. Nu ska jag bara pressa tiden också. Snart springer jag hela tiden =).

Du är bäst!

dagens mat och träning 26/2

frukost: Två hårdbröd. Ett med ost/skinka och ett med ägg/keso. En skål med hälsoyoghurt och müsli.
lunch: Hemmagjord pizza från igår, vitkålssallad. Loka.
middag: Smått och gott. Lite pastasallad. Lite grillad kyckling och lite potatissallad. En brödbit. Loka.

övrigt: inget.

dagens träning: 20minuter promenad. 70minuter på gymmet.

dagens mat och träning 25/2



Frukost: Två hårdbröd med ost och skinka. Nyponsoppa.
Lunch: Potatisgratäng med skinka, rivna morötter. Vatten.
Middag: Pizza, med skinka och kyckling. Ananas och tomat. Med gurka och vitkålssallad. Ett glas loka. Pizzan innehåller "bara" ca 430kalorier.

Övrigt: Flera vattenglas och flera glas loka. 2st bitar 1x1cm mörkchoklad.

Dagens träning: 15minuter promenad.

PIZZABAGARE

Leker pizzabagare nu. Blir väl inte veckans nyttigaste middag. Men om jag undviker all läsk och snacks ikväll. Och bara äter pizza, dricker loka och tar en liten bit mörkchoklad ikväll. Så ska det nog inte vara någon fara. Imorgon blir det gymträning, då ska jag bränna bort pizzan.

fullt upp.

Jag hade fullt upp igår. Efter skolan åkte jag till sporthallen direkt, gymstickpass. Sen hoppade jag in i duschen snabbt, fick hämtning och så åkte vi och hälsade på mormor. Jag agerade fotvårdare och hjälpte mormor med sina fötter.

Nu äter jag frukost, och ska strax åka till skolan. I eftermiddag ska jag gå en sväng på stan och kika.

(blir ingen bild i det här inlägget, jag har bråttom och hinner inte tömma kameran)

gårdagens mat och träning 24/2

Frukost: Två hårdbröd med ost och skinka. Nyponsoppa.
Lunch: Kycklingsallad, med lite pasta och keso. En halv grov fralla. Loka.
Middag: Fullkornspaj med kyckling. Grönsallad och vitkålssallad. Lite keso. Loka.

Övrigt: Fika hos mormor, en liten ruta kärleksmums och en mandarin.

Dagens träning: 45minuter gymstickpass.

Dagen var bra, förutom att jag verkligen inte kunde hålla mig från att ta en ruta kärleksmums, letade upp den minsta, minsta biten. Det får bli veckas fika. I helgen ska jag undvika allt!

dagens mat och träning 23/2



Frukost: Två hårdbröd med ost och skinka. Några klunkar vatten.
Lunch: Korvstroganoff med ris och rivna morötter. Ett glas vatten.
Middag: Köttfärslimpa med hemmagjort potatismos. Sallad, gurka och vitkåls/morotssallad. Lite lingon och lite sås. (Förundrad över att såsen flytit ut på tallriken och ser ut som en enorm mängd)
Kvällsfika: Två hårdbröd med ost och skinka. Nyponsoppa.

Dagens träning: 45 minuter zumba!


Nöjd med dagen förutom min lilla tidspress på morgonen som gjorde att jag fick äta frukost i bilen.  Jättekul med zumbapass också =)




Pizza- recept någon?


  

Jag har fått ett litet pizza sug. Tydligen så åt jag den här pizzan i början av min viktresa, nu skulle jag aldrig ens komma på tanken att köpa en färdigpizza.

Vi har planerat in att göra egen pizza till helgen. Mamma köpte hem en färdigbotten, men efter lite forskning har jag fått fram att en bit botten innehåller 555kalorier. Utan någonting på.

Nu letar jag recept på en "nyttigare" pizzadeg. Har ni något recept att dela med er av? Ska helst innehålla "sånt som man har hemma", inte allt för många konstiga ingredienser.

sova

Någon tog sig en liten sovmorgon idag. Måste ha stängt av klockan imorse, 6.30. Klockan var 7.30 när pappa bankade på dörren.

Jag flög upp klädde på mig, mamma fixade frukost och så for vi. Frukosten åt jag i bilen.

Nu sitter jag och laddar inför Zumba ikväll =)

matdagbok

Jag tänkte börja om att skriva matdagbok. Gjorde det i början och nu kör vi så igen.

Frukost: 2st hårdbröd med ost/skinka, ett glas nyponsoppa.
Lunch: Sallad med kyckling och lite pasta. Ett grovtbröd och ett glas loka.
Mellanmål: En banan och loka.
Middag: Vit fiberpasta, skinksås och rivna morötter. Två glas loka.

11. Favorit konditionsträning

Min favorit konditionsträning just nu, där måste jag nog svara powerwalk/jogging på löpband. Annars älskar jag långa promenader ute i naturen, men nu vid -30grader är det inte det ultimata träningssättet.

VATTEN

Hemkommen från simhallen för ett tag sen. 40minuter i bassängen blev det. Brukar hålla mig till 60minuter, men min kropp sa ifrån idag. Ätit middag nu, och ikväll ska jag bara njuta. Håller också tummarna för att den hemska kylan ska dra sig undan, jag vill kunna gå ut och gå utan att förfrysa, kinder, tår och fingrar efter bara några meter.


THE LAST DAY

Skriver ut mitt sista spanskaarbete, åker mot den sista spanska lektionen. Sen är kursen slut. Jag har överlevt den.

Farmor bjuder på lunch idag, lutar åt en självplocksallad =) och sen i eftermiddag när jag slutar går bussen mot simhallen. Simma, simma, simma. =)

Vad ska ni träna idag?


End of challenge.

Idag är dagen då min utmaning nådde sitt slut. Från den 21januar till den 21 februrari har jag varit utan allt vad som heter, godis, snacks, läsk och skräpmat. Jag har hållit mig till planen att tillåta ett "mindre fika" en gång i veckan om jag vill.

Jag har klarat min utmaning! Att utmaningen är slut innebär ju inte att jag nu kommer kasta mig i godispåsen. Eller köpa en pizza på stört. Men till helgen ska jag fira med ett glas kolsyrad saft.

TJOLAHOPP

       

Avbokade dagens zumba. Gymträning med bror var inplanerat och min rygg är inte bra än. Men bror gick och blev sjuk. Så jag tränade själv. Helsvart var jag idag, jag som alltid brukar bära en massa färg när jag tränar. Blev 10minuter på crosstrainer och sen 30minuter på löpbandet. Tog det ganska lungt, och körde ingen styrka eftersom att ryggen inte är bra än.


Vägning 6. 21 februari

Resultat : -0,9kg

Resultat totalt: -6,7kg

Kvar till delmål 1: 0,3kg

Kvar till mål: 30,3 kg

Så då var vägningen avklarad. Nervös och ett minus visade vågen i alla fall. Om inte stort, men alla minus är bra. Hoppas att nå mitt första del mål nästa vägning som blir den 4mars.

VÅGEN

Just nu skrämmer mig vågen som sjutton. Klockan tio över tio är det dags. Hoppas på minus, minus, minus.

VECKAN SOM VARIT



Såhär har min vecka sett ut. 280minuter träning totalt. Vilket är mycket mindre än mina andra veckor. Hoppas att det inte påverkar morgondagens resultat allt för mycket.

SÖNDAG

Varit lite lat i helgen. Inte orkar slå igång datorn. Igår efter det otroligt roliga dansmarathonen, var jag helt slut. Duschade, åt lunch och spenderade resten av dagen och kvällen i soffan.

Imorse vaknade jag med hemskt ont i ryggen. Och nu sitter jag och gör skolarbete.

Imorgon är det invägning och jag vet inte riktigt vad jag ska hoppas på. I lördags blev det kanske lite mycket mat, höll mig dock till min lilla kladdkake bit och undvek allt annat.

Imorgon är det också sista dagen på min utmaning.

FREDAG

Gårdagens vattengympa var som alltid skön. Om man bortser från alla skrikiga tjejer som var där.

Idag ska jag och farmor beställa en vårjacka, och så längtar jag till kvällens kladdkaka.

Sen blir det en tidig kväll och ladda inför morgondagens dansmarathon =)

WATER

Precis ätit middag och packat väskan. Åker snart mot stan och så vidare mot vattengympa. Eftersom jag varit ute på "uppdrag" istället för lektioner idag så blev det ingen styrketräning på idrotten. Första torsdagen på länge, med bara ett pass. Ska bli skönt. Ser fram emot helgen också. Främmande imorgon och veckans fika kommer då bli en liten bit kladdkaka till efterrätt. Och på lördag är det dansmarathon =) och sen är det vägning på måndag.

LÄNGTAN



Längar till ett varmare land. Längtar efter att lägga mig i sängen och se på ett avsnitt av biggest loser. Det får lov att bli det senare alternativet.

10. Då mår jag som bäst

SOC W 2F SS TOP S11 TURQUISE / DK.TURQ.
Jag mår som bäst när vädret är fint, när jag tränar i mina färgglada träningskläder och såklart när vågen visar minus =)

SKOLAN

Hade sån hemsk huvudvärk när jag kom hem efter att ha simmat igår. Åt såg en film och gick och la mig. Idag är det fortfarande iskallt ute, så det blir ingen promenad. Nu ska jag på dagens sista lektion och sen fixa lite grejer till morgondagens uppdrag.

STARTAR DAGEN MED...



Brukar inte ha tid att sitta vid datorn innan skolan men idag ska jag inte vara istan förens vid halv elva. Vi ska på mässa, lyssna på en föreläsning. Och sen börjar inte lektionerna förens vid ett. Fått veta att en lektion är inställd också, så jag kan åka till simhallen lite tidigare idag =)

ZUMBA

Skönt att vara tillbaka på zumbapasset igen. Lika roligt som alltid. Nu blir det lite yoghurt och hårdbröd med keso och skinka.

TANKAR

Ibland funderar jag ganska mycket på det här med att jag är anonym här på bloggen. Idag är en sån dag. Jag har en design som ligger redo för den dagen jag släpper ut mig. Jag funderar på varför jag är anonym? Jo jag är rädd. Rädd för att jag ska bli utpekad. Rädd för att misslyckas. Men idag känner jag att skitsamma, bloggen blir mer levande. Jag ska fundera. Firar alla hjärtans dag med zumba pass. Kanske ska man ta rosa träningskläder? :)

TRÄNINGSSCHEMA

    
En liten planering slängde jag ihop innan jag ska gå och krypa ner under täcket. Hoppas jag får hålla mig frisk så jag kan träna enligt det här.

PYSSLAR

Håller på att ändra om lite här i bloggen. Sakta men säkert.

Varma fötter



Tog en tur och hälsade på mormor idag, var jättelänge sen sist. Fick ett par jättesköna och fina sockar. Mormor bjöd på fika, och eftersom att jag inte fikat något så kunde jag ta mitt lilla fika idag. Gott var det! Kanske den sockerkicken jag behövde.

Jag blev så stolt och glad under besöket hos mormor, hon tyckte det syntes på mig att jag gått ner och hon tyckte jag var mycket gladare =) Det får mig bara att vilja fortsätta ännu mer.


The week.

Totalt 412minuter.

Har även den här veckan tränat mer än veckan innan, det känns i kroppen. 52minuter mer träning än veckan innan. Ingen zumba den här veckan då jag var utan gymkort. Men morgondagens zumbapass har jag förbokat så fort platserna släpptes så imorgon blir det zumba igen.

 


Minus 24.

Vaknade som alla andra heldagar mycket tidigt idag. Jag som skulle sova bort mina bacillusker. Frukosten är intagen och jag hade tänkt ta en promenad, men termometer visar -24grader. Tror jag letar upp något bra träningsprogram och kör lite träning inne istället och en promenad senare om det blivit lite mildare ute.

Skippade simningen idag eftersom jag inte är helt kry.


9. Mina inspirationskällor

Jag blir inspirerad av att se de tre år gamla bilderna på mig själv. Då jag vägde 80kg.

Jag blir inspirerad av zumbainstruktören.

Jag blir inspirerad av att kolla på kläder.

Jag blir inspirerad av att läsa en massa viktbloggar!



Det här var vad jag kom på nu iallafall...

Lördags tankar.

Vilat från allt som heter träning och promenad idag. Haft sån hemsk huvudvärk och nu på eftermiddagen har magen tjorvat. Blir en sen middag idag, ska steka kyckling snart och då blir det kyckling i pitabröd till melodifestivalen.


En dator kraschade här hemma och jag satt hela kvällen igår med att rädda alla bilder. Hittade bilder från 3år tillbaka i tiden. Då jag hade kämpat mig ner till 80kg. Jeansen hängde som påsar på benen och jag blev bara tvungen att gräva fram dom i garderoben igen. För ett tag sen fick jag inte igen dom i midjan, men idag satt dom perfekt. Nu ska dom bara bli lika stora och pösiga som för tre år sedan =)


8. Favoritmat

Hm.. min favoritmat..

Till frukost är det nog yoghurt och äggmacka. Eller hårdbröd med keso och skinka.


Annars är favoriten just nu är stekt kyckling med sallad i pitabröd. Annars älskar jag tacos och grillat.

7. Favoritövning

Hm.. just nu har jag ingen favoritövning.

Övning och övning är det väl kanske inte, men älskar rörelserna och stegen i huvudnumret Waka Waka på zumbapassen =)

Trötter.



Gårdagens middag som vi åt innan vi böt om.




Det blev en tuff dag igår. Gymstick passet var inte lika jobbigt som sist, men vattengympan var hemsk. 60minuter Aquabike stod på schemat. Helt slut när passet var slut. Tänkte, jag pressar väl det sista också och tog mig en längd frisim. Känner efter några meter hur jag tappar kontrollen över mitt egna ben. Lyckas ta mig till kanten, och ser hur vaden krampar. Det gjorde så sablans ont och vad dessutom obehagligt att se, ännu värre var att jag befann mig på det djupa och det enda jag tänkte var : Nu drunknar jag! Tillslut fick vi stopp på vaden efter x antal sträckningsförsök tillslut drämde jag till en smäll på vaden och då slutade det. Nu är jag hallt och beslutar att vila så gott det går i helgen. En liten förkylning börjar smyga sig fram också.


Fullspäckat!

Kommer vara helt slut ikväll. Slänger in ett inlägg såhär i farten innan mitt späckade schema tar fart.

 

Några lektioner till, sen tar jag bussen och möter upp kusinen på busstationen och vi åker vidare till sporthallen. Slukar en drickyoghurt i farten och vi pressar oss igenom ett pass gymstick. Kastar oss in i duschen, farfar skjutsar oss för att köpa sallad till sen middag. Vi hoppar in i bilen igen, åker vidare till simhallen. Slänger i oss salladen i omklädningsrummet och sen hopp i bassängen för ett pass vattengympa. 22.30 är jag hemma och då är det stört i sängen.


Sunshine =)




Tog mig en sovmorgon idag och skippade morgonpromenaden. På skolan visade det sig att alla förutom två lektionar var inställda så slutade 10.30. Gick in på willys och köpte en förpackning keldas tomatsoppa som jag värmde till lunch när jag kom hem.  Nu har jag precis gått en 50minuters promenad i det vackra vädret. Jag älskar sol och blå himmel. Högg ved i 15minuter, ack så tråkigt. Men armmusklerna får jobba =)


Bokat marathon...

Nej, något marathonlopp har jag inte bokat. Men däremot ett dansmarathonpass. Lördagen den 19februari är det jag som ska dansa i en och en halv timme.

Danceaerobic, Zumba och AfroPowerDance.

Vad har jag gett mig in på ? Jag som inte ens har varit på danceaerobic eller afro.

Utmaningen.

Imorgon har det gått tre veckor sen jag påbörjade min lilla utmaning. Så hur har det då gått?

Under dessa tre veckor har jag endast ätit ett litet wienerbröd. Även fast jag tillåtit mig själv att fika något litet på helgen så har jag inte gjort det. Jag har hållit mig undan allt vad som heter snacks och godis, jag har inte heller druckit någon läsk även fast det funnits hemma.

Nu efter en lång dag så blev jag så otroligt sötsugen, fika ville jag inte göra. Tänkte att det kommer bara framkalla ännu mer sötsug. Så nu sitter jag och sippar på ett glas med svagt blandad jordgubbssaft. Ca. 30kalorier innehåller mitt saftglas.

 Den 21 februari når min lilla utmaning sitt slut. Och bara för att utmaningen är slut betyder inte det att jag kommer kasta mig i godis och chipsskålen och hälla i mig flera liter läsk. Förmodligen så kommer det bli så att jag kanske unnar mig ett glas läsk på helgen, eller kanske några enstaka godisar. Men absolut inga mängder =)

Energi!

Jag är så glad och full av energi hela dagarna nu! Har nog aldrig känt mig såhär stark tidigare.

Imorse steg jag upp 20minuter tidigare än jag brukar för att hinna med en promenad innan skolan. 20minuter raskpromenad blev det i det vackra dimmiga vädret.

Skola, utvecklingssamtal och en sväng till gymmet för möte. Nu kommer jag kunna gå på gym 10-15veckor =)

Efter skolan tog jag bussen till simhallen. 60längder på 55minuter.

Väl hemma, blev det middag. Spagetti, köttfärsås och sallad. Mamma och pappa skulle på en liten promenad med hunden, jag hakade på och vi kom precis in efter en 25minuters promenad.


Gymkort

Nu är gymkortet fixat! Ett 20kort blev det till att börja med. Så otroligt vackert väder ute, känns tråkigt att sitta på skolan. När jag slutar åker jag till simhallen.:)

Vägning 5: 7 februari.

Resultat : -2,6kg

Resultat totalt: -5,8kg

Kvar till delmål 1: 1,2kg

Kvar till mål: 31,2 kg


Åh så kul det var att kliva av vågen idag. -2,6kg =) Som ni ser har jag bara 1,2kg kvar till mitt första delmål på -7kg.

Tänk att 5,8kg har försvunnit från min kropp... 5,8kg... jag förstår det knappt. Jag är så full av energi även fast jag nästan inte har någon "fritid" längre. Jag fyller min lediga tid med träning och jag älskar det.

Glad.

Kör en sammanfattning av dagen.

Klockan ringde 6.00, 6.05 var jag påpälsad för en hundpromenad. -25grader var det. Jag och hunden gick raskt i 10minuter innan vi höll på att frysa ihjäl och gick in.

Fixade mig, varit på skolan, haft vägning.

Sen tog jag bussen till ett gym. Gratis träning för ungdomar. Instruktören hade inte tid att fixa ett träningsprogram åt mig idag så jag tränade själv. Slutad med:

22minuter bergsprogram på cykel. Ganska hårt motstånd.
5minuter rodd.
20minuter styrka.


Och så promenad mellan buss/gym på 15minuter.

Totalt 72minuter träning idag =)

6. Mål med träningen

Målet med min träning är såklart att nå min målvikt och ett hälsosammare liv. Trivas med mig själv. Sen har jag några små drömmar längre bak i huvudet som säger att jag skulle vilja bli Zumbainstruktör någon gång senare =)

Planering av veckan som kommer.


Veckans träning.



Såhär har min träningsvecka sett ut. 55minuter mer än förra  veckan vilket jag tycker är riktigt bra =)

Underbar söndag =)

Fick sällskap igår kväll. Vi mös och pratade framför tvn innan vi somnade. Jag åt några nötter och en halvbanan som snacks. Och drack ramlösa.

Imorse steg vi upp gjorde god frukost innan vi tog på oss massa med kläder och gav oss ut på en promenad i det vackra landskapet. Solen sken mellan träden och snön gnistrade. 50minuter promenad blev det men den kändes som 30minuter. Så skönt att gå när det är vackert ute, trots kylan. Och kul att ha någon att surra med under promenaden. Vi gick in värmde oss och mat, innan vi klädde på oss igen för 40minuter fotorunda.

Sen åkte vi och handlade innan vi lagade potatis-och purjolökssoppa med laxspett och bröd till middag. Jättegott. Hittade receptet på MåBra´s hemsida. http://recept.mabra.com/soppa-med-laxbit/ 
Böt ut fiskfonden mot en tärning grönsaksbuljong och tog ingen krasse. Vi körde laxspettet i ugnen istället för stekpannan också.

Den goda frukosten som bestod av Verums hälsoyoghurt med jordgubbssmak, en halv skivad banan, lite musli och en smörgås.



Den jättegoda middagen.


Lördag.

Så har lördagen passerat. Spenderat hela dagen på en rallytävling som funktionär. Därav lite "dålig" mat. Lunchen bestod av en baguette med köttbullar, loka till den. Sen en smörgås och några koppar varmchoklad för att hålla sig varm. Middagen åts hemma, fullkornspasta med kassler och nu smörgås med choklad igen.

Kanske inte den bästa dagen. Men imorgon är en ny dag. Promenad står på schemat.

Fredagsdrinken?

Lyxar till såhär på en fredagkväll!

Ramlösa skogshallon, med is och frysta hallon i ett finare glas.


5. Favoritmuskel

Min favoritmuskel är nog låren. Så skönt att känna hur det tar, och sen träningsvärken efteråt. Man bara känner hur dom sakta men säkert försvinner.

Framtiden.

Idag fick jag samtal från gymmet, erbjudande om att betala för att få gå i en likadan träningsgrupp. Priset var dock alldeles för tokhögt. Jag ringde precis och sa ifrån mig min plats och bokade in en tid med medlemsrådgivare på tisdag. Hoppas att det går som det ska då så jag kan börja träna där igen.

4. I min träningsväska

Just nu är min träningsväska tom men annars är den fylld med:

  • Vattenflaska
  • Skor och träningskläder/ baddräkt.
  • Handdukar
  • Schampo, balsam, tvål, deo, ansiktskräm, hudkräm.
  • Hårsnoddar, klämmor, hårborste.
  • Mp3.
  • FRUKT!!!


Ja, det är nog dessa saker min väska är fylld med när jag tränar. Fast oftast hittar man några skolböcker i den också, vilket gör att den blir jättetung. Har inte hittat någon bra ryggsäck än.



En dag full av styrka!

Insåg imorse att jag inte kunde och inte kände för att åka på vattengympan idag. Wrong week. Tänkte att; ja men då får det väl bli ledigt idag då. Kom på att det fanns gratis gymstick så packade dubbla träningskläder imorse.

I förmiddags blev det 10minuter på spinningcykel som uppvärmning, följt av 1timme styrka i gymmet på skolan. Blev 11 olika övningar 12-20upprepningar x2. Det var vad som hände under dagens idrottslektion.

Slutade 16.10 idag. När jag slutade så blev det raka vägen till farmor där maten stod klar, i med lite mat i magen. Byta om och åka till sim- och sporthallen. Där ett gymstick muscle pass väntade 17.30.  Blev totalt 1 timma gymstick.

Så vad tyckte jag då om gymstick?
Tyckte det var en riktigt rolig träningsform. Det slår inte zumba. Men så är det ju också två helt olika pass. Det var en väldigt skön form av styrketräning. Mina överrörliga armar tog inte lika mycket stryk som vid bodypump utan det kändes mycket mjukare och vänligare mot kroppen. Svetten rann och jag kände hur muskerna arbetade.
Får ni chansen att prova på gymstick så tycker jag att ni ska göra det =)


Gymstick.

Blir tyvärr ingen vattengympa idag. Ska istället prova på ett pass gymstick, som ingår i gratis ungdomsträning.

 

Är det någon som testat gymstick?


3. Ett fint idrottsminne

Funderar och tänker.. vad menas med fint idrottsminne?

Jag minns min första spjuttävling, hade aldrig någonsin hållt i ett spjut. Inte ens på träning. Och så tog jag en bronsmedalj.

Jag minns hockeycupen i ö-vik med tjejgänget.

Det är roliga, trevliga idrottsminnen. Men jag kan inte komma på något minne som är speciellt "fint". 

Isåfall måste det vara när jag återupptog kontakten med en gammal kompis som flyttat från stan. Han är hockeymålvakt på ganska högnivå. Så fort jag varit på plats under någon match har han hälsat genom att blinka till mig upp på läktaren och hans lagkamrater har fått samma härliga reaktion varje gång dom sett det. I det här minnet idrottar jag inte själv, men det är något som ligger mig väldigt nära.

Mått 2 februari.

                                                                  

Mått den 2 februari 2011.

Över naveln: 112,5cm (-2,5cm)

Midja:
110cm (-3cm)

Rumpa: 108cm (-3cm)

Runt båda Låren : 103cm (-2cm)


Lår: 66,5cm (-1,5cm)


Vad: 41,5cm (-2,5cm)

Arm :
35,5cm (-0,5cm)


Total skillnad: -15cm

Verkligen jätteroligt med skillnad på annat än vågen. Visserligen så visste jag att det var skillnad utan att mäta. Mina älskade täckbyxor har jag inte fått igen i midjan, men i helgen gick dom igen. Samma med mina skoterskor, dom har varit väldigt tighta vid vaderna har inte kunnat dra upp dom helt men i helgen sa det : swoop. Så satt dom löst runt vaden =)


Tog ut min ilska.

Tog ut min ilska på en promenad. Som jag har mamma att tacka för, hon fick mig att kliva upp ur sängen och följa med ut.

Så har precis kommit in efter en promenad på 25minuter i mörkret.

Har mätt mig också, så det kommer mått strax. Kommit fram till att jag skrivit in tre fel mått som startmått... mina byxor hänger och jag vet att mitt midjemått och navelmått blivit mindre men enligt de förra så skulle jag blivit 7cm större nästan över allt. Jag  började kolla i papprena och upptäcke 10cm fel skrivning på de tre måtten. Uppdaterar de i startmåtts inlägget och nu kommer nya mått.

Feels like the end...

Trots att jag ringde och frågade om uttagningen var klar och dom svarade : Nej, vi kommer ringa till alla de närmsta dagarna och meddela om de kommit med eller inte.  Gruppen kommer inte börja förens nästa vecka.

Visst, idag ser jag rubriken framför mig och nog visst fan har dom börja och man har inte ens fått ett samtal med orden att man inte kommit med!

Jag orkar inte mer nu!

2. I mina öron när jag tränar

I mina öron när jag tränar... ganska svår punkt på listan. När det är zumba som gäller är det alla härliga latinolåtar. Waka Waka med Shakira är favoriten.

På simhallen är det deras motionsskiva som spelas varje gång. En massa gamla låtar. Ingen riktigt bra. Rudolf med röda mulen, var en av låtarna som spelades idag den 1 februari.

Skriver här några av mina "pepplåtar":

Waka waka-Shakira
Helst den spanska versionen.

Firework- Katy Perry

So what- P!nk
Och några fler P!nk låtar.

Lady Gaga.

och en annan favorit är Love the way you lie part 2, med Rihanna. Inte den mest farfyllda.

Water.

Startade dagen med 15minuter rask promenad, något längre hann jag inte.

Efter skolan har jag simmat 60längder på 50minuter.


Dagens goda mat!



Dagens mat har bestått av:

Frukost: En skål verum hälsoyoghurt vanilj, lite müsli. En skiva lingongrova med ost och skinka.


Lunch: En god självplocksallad, en grov baguette.


Middag: Fullkornspasta med en halv kycklingfilé som var kvar från i helgen =)

Annars har jag ätit ett äpple idag. Blir en smörgås nu snart tror jag. Så jag klarar av och sova inatt.

 

hål

Har tre och en halvtimmas hål nu. Ska köpa en sallad och hälsa på farmor. Hade jag haft kvar gymkort hade jag åkt och tränat. Så tråkigt utan gymkort, hoppas på ett nytt snart.

RSS 2.0