1. Min idrottsbakgrund

Så var det dags för första punkten på listan. Har hunnit med en hel del olika idrotter. Började med skridskoskola ganska tidigt, redan som 3åring. Skridskoskolan blev till konståkningskarriär i några år. Pga en skada la jag av och spelade fotboll i ganska många år, varvat med handboll på vintern. En  hälsena började spöka och jag fick ta det lungt i perioder. Slutade handbollen pga en hemsk tränare.

Kombinerade sedan fotbollen med friidrott, där mina grenar var kulstötning och spjut. Älskade det! Fotbollen la jag av med och fokuserade på friidrott. Halkade illa en vinter och en stukad fot som aldrig ville bli bra, tillsammans med att det blev alldeles för mycket med skolan och friidrotten. Resulterade i att jag tog en paus, och startade aldrig upp igen.

Hockey har alltid stått mig nära. Älskar att kolla på det och att åka skridskor. Följde alltid med och kollade på min brors träningar. Men helt plötsligt stod jag där på isen, en del av hans lag. Spelade med killarna ett tag innan jag började spela i ett tjejlag. För att göra en lång historia kort så åkte jag på en knäskada under en match, gick hos sjukgymnast, testade hockey, gick hos sjukgymnast. Men det blev aldrig bra, så dagen innan en cup tog jag beslutet om att lägga av.

Nu kör vi gym, simning och promenader. Allt kan jag anpassa till min knäskada.


Workout of today.

Sitter med ett leende på läpparna samtidigt som jag känner sorgen. Zumbapasset är avklarat och det är så himla roligt, men samtidigt så var det min sista zumba på ett tag. Det var sista gången på mitt gymkort. Och nu måste jag avvakta lite innan det blir något nytt.

Direkt till affären från zumban, svettig och trött.

Direkt när jag kom hem så gick vi ut alla förutom min lillebror på en promenad med hunden. Blev ca. 15minuter totalt. Powerwalk och jogging. Så grymt skönt att pressa ut det sista.

Lista.

Tänkte prova den här listan jag också.  Få in lite annat här på bloggen. Börjar ikväll.

 

1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…


Måndag.

Sitter på skolan och pluggar, pluggar, pluggar spanska. Prov imorgon. Frukten har jag glömt hemma och magen börjar kurra lite. Sen lunch idag också.

Vill att dagen ska gå fort 17.30 är det Zumba som gäller =)

Waka waka!

Happy Söndag!
Här sitter jag och studsar upp och ner på stolen och lyssnar på wakawaka. Ler och sjunger med. Livet leker och jag är så jäkla glad idag! Fick en positiv överaskning och jag har en gång kvar på mitt gymkort vilket innebär ZUMBA!!!!! Imorgon kväll då jäklar smäller det, jag ska ta i som aldrig förr. Zumba är min grej =)

Visade sig att uttagningen till "träningsgruppen" är försenad. Så jag har fortfarande chans att komma med =) Inom några dagar får jag ett telefonsamtal med antingen bu eller bä.

Inväntar solsidan nu, sen kryper jag ner under täcket och kollar på ett avsnitt biggest loser. =)

Hoppas ni har haft en bra helg allihopa!

Veckans träning.



Sett många som har dessa "diagram". Nu har jag också skaffat mig ett konto. Tycker att det blir en väldigt bra sammanfattning av veckans träning.

Söndag 30 januari.



Så otroligt skönt att sitta här efter att ha tränat. Simmade ca30 minuter, gjorde övningar med hantlar i varmbadet. Och belönade mig själv med 15minuter i bubbelpoolen efter en veckas bra träning. Sen blev det ett äpple och loka till mellanmål innan vi åkte hemåt =)

mobilblogg.

Mobilblogg. Ska sova nu, klockan ringer 8.00 imorgon. Simning, bubbelpool och träningsprogram i varmbadet. Har laddat upp med frukt och. en loka. Ny smak var det, vattenmelon/citron. Någon som har smakat den?

Det bjöds på pizza idag...

Farmor bjöd på pizza idag, jag tackade glatt nej och värmde istället kasslergratäng och kokade lite ris och hackade lite sallad och gurka till det. Så jäkla stolt över mig själv att jag inte tänkte "äsch,, men en pizza, jag har ju inte ätit nått annat onyttigt". Satt och njöt av min goda mat och mitt loka glas medans alla andra satt och åt pizza. Jag blev inte ens sugen :)

Imorgon blir det en tidig morgon, Morgonsim väntar kl. 9.00. Sen ska jag spendera resten av dagen med plugg av spanska. Närmar sig slutet av kursen.




Känslosam fredag.

Just nu har jag en sån där jäkla obehaglig hemsk känsla. Jag gråter,gråter och gråter. Många olika orsaker. Det verkar som att jag inte kom med i träningsutmaningen, vilket känns jättejättetråkigt, då jag inte har pengar att fortsätta på gymmet. Jag kollar på gamla biggest loser avsnitt och jag gråter för att man känner igen sig i något hos alla. Så jäkla down just nu, har iallafall inte tröstätit något.

Kryper ner under täcket och hoppas att jag vaknar på rätt sida imorgon och att vädret gör detsamma. Så det blir promenad, fotorunda och lunch ute över öppen eld.


-

Håller på att ändra om i designen. Ber om ursäkt för röran!

Biggest loser- Ali Vincent.

Ali Vincent, som vann säsong 5 av amerikanska biggest loser. Jag blir så jäkla inspirerad av hon. Hon är faktiskt en av anledningarna till att jag tagit tag i min viktresa än en gång.

När repriser av biggest loser gick på tv, tror det var något av de första programmen på säsongen Ali är med i, jag fastnade för hon direkt. Hon var min favorit genom hela säsongen, och sen gick hon och vann.

Jag har länge tänkt beställa hennes bok "Believe it, Be it" men det har aldrig blivit av, men i julklapp fick jag boken och jag sträckläste den på en kväll/natt. Jag kunde inte lägga ifrån mig den, jag ville läsaläsa och läsa. När jag hade läst boken så blev min vilja så mycket starkare och jag var full av inspiration.

Så vill ni läsa en bra bok, rekomenderar jag verkligen Ali Vincents bok "Believe it, be it"  Den är dock på engelska men det känns så mycket verkligare än om den hade varit översatt till svenska. Den finns b.la. att köpa på bokus.

Nu har jag fått tag i hela säsong 5 av biggest loser, så jag vet vad jag gör ikväll och i helgen. Tankar mig med ännu mer inspiration.


Happy.

Dagens frukost blev en skiva lingongrova med en skiva ost och äggskivor, till det lite yoghurt.

Lunchen bestod av lite pyttipanna, ett glas vatten och ett hårdbröd.

Sitter och ska strax ha ett stort prov i Småföretagande. Massa budgetar, personalkostnader m.m. EFter provet en stunds arbete med projektochföretagande och sen är det helg.

5plusgrader ute idag, kanske skulle gå en promenad när man kommer hem. Gå slalom mellan trädkronorna så man inte får snö i nacken.

Idag känns som att ingen någonsin kommer kunna stoppa mig, jag älskar att träna. Och kommer som det ser nu ut köpa ett 20kort för att gå på zumba 1 dag i veckan.

Gårdagens. Träning och fika 27 januari.

Sitter vid datorn nästan hela dagarna i skolan, och igår hade jag ingen ork att slå på datorn när jag kom hem. Blev i alla fall ca. 75minuter stenhård vattengympa. Cirkelpass med flytbälte och redskap på det djupa.

Åt även ”veckans fika” igår, moster hade bakat små wienerbröd, och jag bestämde att det får vara veckans onyttiga. Ikväll blir det frukt och loka. Kanske några nötter som jag har kvar från förra helgens biobesök också.

Nu ska jag återgå till skolarbete.


Today.

Sitter på skolan och har precis ätit lite lunch. En korv, lite mos och rivna morötter. Nu äter jag ett äpple och väntar på att lektionerna ska dra igång igen. Har veckans längsta dag idag 8.10-16.20.  När jag slutar måste jag skynda mig till busstationen så jag hinner med bussen hem. Dagens middag blir kassler i ugnen med tomat,sparris och ost. Till det ris. Sen åker jag in till stan igen, och sen vidare till andra sidan stan. Där ett vattengympapass väntar. Äntligen drar det igång igen. Det är gratis träning för ungdomar, så det är ganska högt tempo och ingen som är äldre än 20år vilket är väldigt trevligt =)


Vilodag.

Kör vilodag helt ut idag. Känner att kroppen och huvudet inte orkar. Tar istället och läser lite inför kommande prov. Kollar recept och läser måbra tidningar.

Idag har jag varit utan sötsaker. Som fika, godis, chips, läsk m.m. I en vecka. Känner att jag har lite sug idag, så får se vad jag ska stoppa suget med. En liten skål yoghurt blir det nog senare.

Dagens frukost bestod av ett hårdbröd med skinka och keso, samt en skål med yogurt och lite k-special flingor. Åt ett äpple vid 10.30tiden, då vi har väldigt sen lunch på onsdagar. Lunchen som var kall äcklig köttsoppa, åt lite potatis ur den och ett hårdbröd med ost. Samt en banan.
Middagen blev kycklingpaj med sallad. Gjorde 4st små söta portionspajer i små runda formar.Mamma åt också hellre paj än pannkaka med grabbarna.  Har två pajer kvar efter dagens middag så fryser ner dom så jag kan ta upp när det vankas "onyttigmat".


Det här är jag!

     

This is me! Nu har jag lagt ut resultat, delmål, slutmål m.m. I sidan av bloggen. Huvudet fick slå slint flera gånger då jag skulle räkna hit och dit. Då tog jag mig en funderare och beslutade att skriva vikten. Så nu har jag släppt ut mig, nästa iallafall. Jag har suddat ut mitt ansikte på bilderna, jag vill inte visa mig helt än.

Jag har tagit ett nog stort kliv tycker jag, att både lägga ut bilder och vikten.

Finns säkert nån jäkel som känner igen mig iallafall.


Trött och mätt!

Nu sitter jag här mätt och trött. Simmade 1timme efter skolan. Sen fick jag springa till bussen för jag glömde bort tiden i omklädningsrummet. Nu har jag nyss kommit hem, bara hunnit äta.
Kyckling, lite ris, massor med sallad och sweet chili sås.
Jag är helt slut i kroppen nu, hoppas verkligen inte att jag tog i för mycket. Jag är överrörlig och  när jag simmar tar jag ofta i för mycket så efteråt får jag jätteont i händer, fingar, armbågar och knä.

Imorgon har jag inga träningskrav, ska kanske ta en promenad efter skolan om det inte är så kallt ute. Ska fixa lite här hemma imorgon. Hänga upp en spegel jag fick i julklapp, och fixa lite krokar till smycken.


Tankar kring vägning nr4.

Var ju som sagt på möte igår. Jag har beslutat att gå till skolsköterskan varannan vecka för att få lite tips och även väga mig. Det blir som ett mål, då jag ska väga mig, jag kan inte smita undan. Så igår när jag gick dit och ställde mig på vågen så var det enda jag tänkte STANNA! När siffrorna rullade fram och tillbaka. Ohc sen när den väl stannade fick jag en chock. -2,3kg på ca, 1 1/2 vecka. Trots att det gått upp och ner under de här veckorna. Har inte tränat lika mycket som tidigare och ätit lite halvtokigt förra veckan men i helgen och nu iveckan har jag kommit igång. Längtar till den 7 februari då nästa möte är inbokat.

Gårdagens träning 24/1

Ett otroligt svettigt zumbapass igår, 45minuter =)

Tisdagens planer.

Hade tänkt skriva ett inlägg efter träningen igår. Men vi var och handlade innan jag kom hem. Så klockan var precis innan åtta när jag hade duschat och satte mig i soffan med lite yogurt och kollade på tv, och pluggade spanska. Sen var jag så trött att jag gick och la mig.

Nu sitter jag och äter frukost, ett hårdbröd med skinka och keso, och ett glas hälsoyogurt. Bussen går halv nio, sen efter ett par timmar på skolan ska jag till min farmor och äta lunch idag, och sen tillbaka till skolan för två lektioner. Sen tar jag bussen till simhallen.

Vägning 4. 24 januari


Resultat : -2,3kg

Resultat totalt: -3,2kg

Kvar till mål: 33,8 kg


Wiho! Trodde verkligen inte på ett så stort minus. Känns jättekul. Sitter på skolan. Kommer ett längre inlägg ikväll efter träningen.


vägning 12 januari

Såg precis att jag missat uppdatera en vägning den 12 januari. 12 januari: + 1,8kg. En annan våg än 7januari. Resultat totalt: -0,9kg Kvar till mål: 36.1kg. Mobilbloggar. Strax kommer resultatet från dagens vägning.

Frukost.

Sitter och äter frukost och måste strax börja åka mot skolan. Dagens frukost blev inte de grova baguetterna jag köpte hem igår. Kände att nu när jag hållt ifrån mig de mjuka brödet helt förutom varma mackan i lördags så ska jag inte utmana ödet och fastna i mjukbrödsvanan igen. Dagens frukost består av:

1 kokt äggvita med litelitekaviar.
1 hårdbröd med skinka och lite cottage cheese.
Lite verum laktosfri hälsoyoghurt med smak av jordgubb.
Och ett STORT glas loka päron  =)

Möte.

Har ett "möte" inbokat imorgon, med vägning. Så imorgon kommer det upp ett nytt resultat. Känns som att det kan ha gått hur som helst på vågen, även fast det gått annat med kroppen. Har inte vägt mig sen den 7 januari. Så håller tummarna.

Ägg och keso.

Handlade hem mer ägg idag. Har precis kokat några ägg också.. så det finns färdigt på morgonen innan skolan. Så jag slipper stiga upp tidigare för att orka koka ägg.

I tisdags upptäckte jag att Keso inte är så äckligt som jag uppfattat det tidigare. Så idag när jag handlade såg jag att det fanns en laktosfri variant av något liknande.

Jo. det är så att jag är laktosintolerant. Så jag kämpar med att undvika så mycket mjölk som möjligt. Så jag slipper magont. Ibland är det svårt, när vissa varor inte finns laktosfria.

Veckan som kommer.

Måndag:
Zumba.

Tisdag:
Simma.

Onsdag:
Promenad/Vila

Torsdag:
Vattengympa.

Fredag:
Vila.

Lördag:
Promenad/vila.

Söndag:
Ev. simma. Annars promenad.


Mums!



Middagen idag blev jättegod!
Lax, med sallad och risoni. Och lite sweet chili sås. Laxen och salladen var så god att jag till och med glömde bort att äta av risonin. Mätt blev jag också! Imorgon blir det köttfärsbiffar till middag.


Skillnad.

Jag märker skillnad på kroppen redan nu. Jag kan inte gå ett steg utan att mina jeans är påväg ner, fick gå och dra upp dom hela tiden igår på stan. Och nu tog jag precis på mig min vita plastklocka och den slog ett varv runt handleden. Den har blivit för stor! Klockan har alltid suttit perfekt men nu hängde den runt handleden. Wiho!!


Helgen!

Ett tag sen jag uppdaterade nu. Haft fullt upp. Mamma kom hem i fredags och vi gjorde tacos till middag. Drack loka hela kvällen, kände inte ens sug efter läsk. På kvällskivsten blev jag sugen på något så jag tog ett kokt ägg och lite yoghurt, precis som vilken vardag som helst. La mig tidigt och igår for jag och mamma till grannstaden och shoppade. Wiho. Jag köpte bland annat två nya träningströjor, en till sportbh och två par träningstights =) här ska det tränas.

Till middag åt vi en varm smörgås med sallad och loka till och sen for vi på ica och köpte ramlösa innan vi for på bio. Även fast det luktade popcorn, cola och godis i hela biosalongen blev jag inte sugen. Tacka ramlösa blodgrape/Apelsin för det.

Dagens lunch blev tacorester och till middag blir det  lax med sallad och lite risoni eller matvete.

Todays dinner.

Precis kommit hem från skolan och ett skoluppdrag på stan. Har gått en hel del idag. Från skolan till ishallen, där vi åkte skridskor på idrotten. Så ca. 1h skridskoåkning. Sen gick vi tillbaka till skolan igen.

Lunchen blev lite korvstroganoff, och litelite ris.. Skolans mat är ÄCKLIG! Åt en banan också..

Sen skulle vi ner på stan och prata med en butik så då blev det promenad från skolan till stan, och sen gick jag hela gågatan.

Nu tinar jag köttfärs i mickron. Idag blir det köttfärssås med pasta :) Sallad ska jag kolla om vi har också.. när mamma är borta är det bara jag som äter sallad, så den hinner bli dålig.¨

Måste ta och röra mig mot spisen nu, hungrig!


Challenge.

Än så länge är det bara en som visat sitt intresse för att delta i utmaningen. Kom igen!

Blir det färre än 5 deltagare kommer jag inte lotta ut något halsband.

Ägg.

Efter dagens onyttiga middag straffar jag nu mig själv genom att inte äta bröd till kvällsfika. Det består istället av ett kokt ägg, en skål med lite yoghurt och en loka päron =) Jag är nog, som många andra en brödoman... ska försöka dra ner på det mjuka brödet och har köpt hem lite yoghurt och ägg istället samt ett paket hårdbröd.

Challenge.

Suttit och funderat fram och tillbaka. Angående hur mycket jag ska tillåta mig själv äta vad det gäller godis m.m. dricka läsk och så vidare. Har alltid trott att jag inte fungerar på det sättet att sätta en nolltolerans. Men nu känner jag att jag måste.

Så from  den 21 januari - 21 februari har jag en utmaning.

  • Inte äta godis.
  • Inte äta chips, ostbågar, popcorn eller liknande.
  • Inte dricka läsk.
  • Inte äta pizza/hamburgare.
  • Inte fika mer än något litet max en gång per vecka.
  • Inte äta glass.

För att klara av det här målet kommer jag försöka göra såhär:

1. Byta allt snacks mot lite nötter.
2. Äta frukt när jag blir sugen på något.
3. Tugga tuggummi.  Extra professional eller något liknande. Det gör att jag får något att tugga på, och kan hålla mig ifrån onyttigheter.
4. Dricka loka istället för läsk. Jag dricker väldigt mycket loka nu också. Men kommer ta och byta ut helgens läsk mot loka.
5. Om jag "måste" äta ute. Kommer jag välja sallad eller någon typ utav smörgås/baugette istället.

Tänkte höra om det finns intresse av att ni läsare vill vara med i utmaningen?

För att vara med kommentera inlägget och skriv att du vill vara med. Skriv gärna din bloggadress om du har en. Sprid gärna utmaningen!

Om du har en blogg: så skriv gärna ett inlägg med utvärdering, varje söndag under utmaningsmånaden. Så vi kan följa varann hur det går.

Som en liten peppning kommer jag lotta ut ett halsband, som jag själv kommer göra. Jag kommer dra lapp och en av deltagarna i utmaningen kommer få halsbandet hemskickat efter utmaningens slut.

Update: Det måste vara minst 5 deltagar för att jag ska lotta ut halsbandet.


Ny väska..

Känner att jag måste investera i en lagomt stor ryggsäck. Jag får alldeles för hon i nacken och blir sne i ryggen av att bära min sportbag som väger en hel del men både träningskläder och skolböcker. Tänkte att med en ryggsäck blir det bättre och kanske kan jag börja gå hem från bussen istället för att få hämtning varje gång då.

Jag bor ca. 2,5km från busshållplatsen. Vilket inte alls är speciellt långt. Så med en bättre väska kommer jag börja gå den varje dag från bussen.


Syndat.

Jag har syndat.

Hamburgare, strips och dricka till middag idag =(

Jag säger bara. Mamma kom hem!
Som tur är kommer hon hem på fredag. Då blir det förhoppningsvis ordning på maten igen. När vi bor en bra bit från stan och skola. Och nu när bara pappa är hemma så blir det helt fel med maten. Trött och hungrig efter skolan, jag orkar inte alltid ställa mig och laga och då tar pappa till det enkla. Men på fredag är Mamma hemma igen =)

Gårdagens träning. 18/1.

Simmade 40minuter igår.

Sen gav jag upp... halva bassängen hade dom vattengympa i, så vi motionssimmare fick trängas i halva bassängen. TRÅNGT! Två äldre damer som simmade så otroligt sakta att man fick trampa vatten bakom dom, för simma så sakta gick inte. Sen när man fick chansen att simma om dom, så ställde dom sig vid kortsidan och vilade och sen började dom simma igen, precis innan hela "ledet" kom igen, så gjorde dom hela tiden.

Packar väskan..

Nu packar jag väskan med baddräkt m.m. Imorgon efter skolan väntar ca. 1h simning.

När jag har packat väskan tar jag en tidig kväll och kryper ner under täcket och kollar på Simon och Thomas nya program. Inredningstokig som jag är.

Funderingar kring min målvikt.

Spenderar mina lediga minutrar till att fundera över min målvikt. Om det ska sluta på det jag har funderat på tidigare, skulle det innebära ett BMI på 24.5. Vilket ligger i den högre delen av idealvikt, som sträcker sig upp till ett BMI på 25. Just nu känns det som att jag skulle vara nöjd där.

Angående delmålet som jag hade satt till den 31 januari, så skulle jag sätta ett nytt datum där.  Men det kommer jag skippa helt. Istället för att pressa mig själv, kommer jag ta det i den takt det går och när jag når delmål nr 1, då når jag det.

Som ni kanske sett så har jag valt att inte skriva ut min startvikt här på bloggen. Det för att jag inte känner mig redo, när känner att jag har rutinerna och känner mig redo. Då kommer det synas här på bloggen.

Har fortfarande ångest över gymkortet, 2ggr kvar. Sen är det slut.

På tal om gym så skickade jag igår in en ansökan som jag hoppas kommer hjälpa mig att förändra min livsstil. Hoppas verkligen jag är en av dom 10 personerna som kommer med.

Nu blir det hårdbröd med ägg och en kopp te.


Träning måndag 17/1.

Wiho. Helt slut i kroppen men samtidigt Full av energi och överlycklig efter ett 45minuters Zumba pass.

Min dag idag.

Idag är det min födelsedag vilket innebär tårta och god mat. Men sen är jag på banan igen. Har knappt tagit mig upp ur sängen idag, enorm träningsvärk i låren efter ett Body Pump pass på idrotten i torsdags. Sitter och skriver en ansökan nu till en träningsgrupp, hoppas jag kommer med. Skulle vara skönt att få lite extra peppning och dessutom få träna gratis i tioveckor. Håller tummarna.

Nu har all släkt farit hem och jag ska krypa ner under en filt och bara vara!

Angående mitt delmål nr 1. Som var att ha gått ner 4,3kg till den 31 januari. Jag kommer flytta fram det här delmålet. Har insett att jag kommer dräpa mig själv annars, hinna med både skola, träning, och hemmet dessa veckor när mamma är borta. Jag klarar inte det. Återkommer med ett nytt datum imorgon.

Simning.

Slut i hela kroppen efter 55 minuter simning. Blev bara ca. 60längder. Hade sån otrolig träningsvärk från igårkväll, och ett öra som spökar. Ett dunkande öra och vatten är ingen bra kombination märkte jag. Hoppas att det lättar lite, inte så sugen på en pencilinkur nu.

Grymt skönt!

Dagens träning:  Kort promenad med hunden, ca. 15 minuter.

                            Zumbapass på gymmet  45 minuter.


Jag fick en plats på zumbapasset och jag log mig igenom hela passet. Jag verkligen älskar det. Svetten rinner och man känner hur det tar i hela kroppen. Det här var mitt andra zumbapass, det första gjorde jag den 15 december.
Och när jag tittade på mig själv i spegeln så kändes det faktiskt som att någonting hade hänt. Det kändes så mycket bättre. Både kroppsligt och i självförtroendeväg.

Känns som att ingen någonsin kommer kunna stoppa mig.


Mått.

Har letat mitt måttband sen den 29 november och nu äntligen hittade jag det. Känns tråkigt att inte ha mått från start, men var ju bättre att börja utan mått än att skjuta på starten tills jag hade ett måttband. :) Känns som att det hänt en del runt magen, jeansen halkar ner varannan sekund så jag blir alldeles knäpp.

Så här kommer mina "startmått.

Över naveln: 115cm

Midja: 113cm


Rumpa: 111cm

Runt båda Låren : 105cm


Lår: 68cm


Vad: 44cm

Arm :
36cm


Tog ganska många mått, kommer nog inte uppdatera alla sammtidigt kanske. Men kul att ha dom sen.

Monday.

Sitter och läser en massa viktbloggar och ska strax börja laga mat, pasta och skinksås blir det idag. Mamma är bortrest hela veckan, så jag kommer vara veckans kock. Min pappa och bror kommer hem om en timme, då ska vi äta och sen ska pappa skjutsa mig till gymmet. Hoppas verkligen att jag hinner få en plats på zumbapasset. Annars går jag upp i gymmet och tränar istället. Något är fel med mitt träningskort så jag kan inte boka passen på internet, utan får chansa på att det finns nån plats när jag kommer dit. Har inte orkat börja tjorva med kortet nu när det snart går ut. Och jag kommer tyvärr inte kunna fortsätta träna på mitt älskade gym. Kostar alldeles för mycket för att jag ska kunna köpa nytt. Sitter och väljer mellan två andra gym nu.

Gym 1: Det ena har inte tillgång till gruppträning men årskort på simning och vattengympa ingår för 199kr/månad. I samma del av staden som min farmor bor. Måste åka buss från skolan/hemifrån.

Gym 2: Det andra har tillgång till gruppträning, ligger centralt vilket skulle göra det enkelt att gå dit direkt från skolan och sen ta bussen hem direkt från busstationen. Slipper byta buss. Det här kortet ligger på 260kr/månad.

Gym 3: Och så mitt favoritgym, trivs så bra här. Trevlig personal och bra lokaler. Ligger en bit utanför stan vilket gör att jag måste åka buss från skolan, åker jag hemifrån måste jag byta buss i stan. Här finns alla möjliga modeller av gruppträning. Haken med detta kort är att det ligger på 375-380kr/månad. Vilket jag inte har råd med. Har möjlighet att lösa ett 20kort för 1000kr. Vilket skulle innebära 50kr per gång.


-
Har funderingar på att kanske ta och lösa ett årskort på gym nr 1, behöver då inte lägga ut pengar på simningen. Och kanske även köpa ett 20kort på gym nr 3. Kombinera dessa två. När jag ska träna i gym, far jag på gym nr1. och när jag ska träna pass åker jag på gym nr 3, och använder 20kortet endast till gruppträning.


Hm... några förslag?

Efterlängtad dag.

Tro det eller ej! Det är sista lovdagen och det känns bara underbart att komma tillbaka till rutiner. Träning, simning och fasta mattider. En efterlängtad dag imorgon.

Även fast jag har kompledigt från skolan imorgon så känns det skönt.

På Lördag är det MIN dag. Så under morgondagen ska jag handla till tårtorna jag ska baka och dekorera. Jag tycker det är jättekul. En liten bit tårta ska jag nog kunna unna mig på min dag. Det är mycket roligare att göra dom än att äta dom.

Sen på kvällen står ZUMBA PASS högt upp på min lista. Äntligen efter juluppehåll så är det nu tillbaka på gruppträningsschemat. Kul.

Dagens träning.


Rask promenad 25minuter


Ställde klockan idag och efter frukost och en stund i soffan tog jag med mig hunden ut på en promenad.
25minuter tog den. Raskt tempo, måste ha gått väldigt mycket fortare än vad jag brukar. Jag gick längre än sträckan som brukar ta 30minuter. Nu gick jag längre men det tog ändå mindre tid.

Var väldigt kallt ute fick frost både på kinderna och ögonfransarna. Är det lite varmare imorgon kanske det blir en till promenad då.

Delmål nr1.

Tänkte att ett delmål kan hjälpa mig upp ur svackan.

Jag ska ha gått ner 4,3 kg till den 31 januari.

Jag ska kämpa för att klara det här.

Jag vet att jag klarar det.

 


Påväg upp ur min svacka.

Var väldigt länge sen jag vägde mig men vågen här hemma har gått sönder. Passade på att väga mig hos en släktning idag. Och den visade MINUS!!! -0,4kg. Nu har det ju visserligen gått ett bra tag sen jag vägde mig sist. Men det känns skönt att jag klarade mitt mål över jul och nyår. Målet var att inte gå upp. Om det sen stod still gjorde ingenting. Men det var ju ännu bättre med ett litet minus.

Nu hoppas jag på struktur igen, på måndag blir det gym eller ett zumba pass och på tisdag börjar skolan om.

Vägning 2. 7 januari.


Resultat : -0,4kg

Resultat totalt: -2,7kg

Kvar till mål: 34,3kg


En djup svacka.

Nere i en otroligt djup svacka. Kämpar för att ta mig upp på toppen igen, vill träna, vill simma, vill gå, vill äta bra, vill gå ner i vikt, vill lyckas!!!

Men inget fungerar i mitt huvud. Allt låter så rätt, läser bloggar och böcker, kollar på bilder, finner motivationen för en stund. Men i nästa stund sitter jag där med en skål glass och känner mig äcklad.

JAG BEHÖVER TIPS OCH HJÄLP PÅ HUR JAG SKA KOMMA UR SVACKAN!

Måndag.

Känns som att jag ätit alldeles för mycket idag men när jag tänker efter vad jag ätit så har jag inte ätit överdrivet mycket. Frukosten bestod av två rostade och ett glas lättdryck, lunchen två grillkorvar i bröd och nu sitter jag och äter lite lätt hälsoyogurt och flingor. Till middag blir det makaroner eller potatis med köttbullar.
JAG FÅR ÅNGEST!!! Jag vet inte hur jag ska klara det här, tappat självförtroendet och tappat träningslusten!


Jul och nyår.

Då var jul och nyår över, blev en hel del onyttigheter fast känner ändå att jag höll mig ifrån dom många gånger.

Vad det gäller träning har den legat lågt. Har varken varit på gym heller simhall. Zumbapassen har varit inställda under julen och simhallen har inte varit öppen för motionssim. Har gått ett par kortare promenader, ingen längre dock..

Men nu är helgerna över och nu kör vi igång sakta men säkert igen. Rutinerna kommer fortfarande vara halvtaskiga eftersom att det är lov ända fram till den 11 januari. Men då blir det det fultös igen.

RSS 2.0